BUGOJNO: Evo zašto svi žele biti predsjednik mjesne zajednice

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezaljeto/

Za manje od dva dana počinju izbori za mjesne zajednice na području općine Bugojno.

U nedjelju u 08:00 će biti otvorena biračka mjesta dok će se moći glasati do 16:00.

Spisak kandidata možete pogledati OVDJE.

Odlučili smo istražiti zašto je ove godine velika zainteresovanost za predsjednika mjesne zajednice.

Dakle, 27 mjesnih zajednica, od kojih je 278 kandidata od čega je 38 žena.

Ono što mnoge zanima su beneficije tj. mjesečna primanja koja imaju predsjednici mjesnih zajednica.

Prema onome što smo saznali od aktuelnih predsjednika mjesnih zajednica, prije je bilo 30 KM, dok je unazad 3 godine 50 KM iznos koji se mjesečno uplaćuje na račun predsjednika mjesne zajednice, dok sav teret podnose na svojim leđima. Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Bugojno, vijećnik DF-e Viktor Dundović je predložio da se mjesečna primanja predsjednicima povise za 100 KM, ali to vladajućoj eliti nije bitno, bitno je nešto drugo.

Kako kaže naš sagovornik, izbori se ne vrše zbog izbora mjesnih zajednica jer vladajućoj eliti nisu potrebni predsjednici mjesnih zajednica niti se biraju za mjesne zajednice već za izbore i političke partije u ovome slučaju vladajuću političku partiju koja vedri i oblači Bugojnom zbog toga što stari predsjednici ne idu pod ruku aktuelnoj vladajućoj eliti pa je vrijeme za izbore i promjene te pripremanje terena za 2020. godinu.

Dalje, izbori nisu održani 7 godina, dakle 3 godine su stari predsjednici po isteku mandata obavljali dužnost, predsjednik MZ Gračanica je dao ostavku, predsjednik MZ Karadže kao i predsjednik MZ Sejo Ugarak i mnogi drugi. Niko ne zna ko obavlja te funkcije. Ovi izbori će pokazati kakve ljude želimo da nas vode.

SRETNO SVIMA U NEDJELJU, DOBRO RAZMISLITE KOGA ĆETE IZABRATI I KO ĆE BITI PRAVI IZBOR ZA VAŠU MJESNU ZAJEDNICU.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o