Bugojno: Duhovna obnova za žene i majke

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

U našem duhovnom centru u Bugojnu održana je 15. studenog 2015. duhovna obnova za žene i majke. Tema susreta bila je Budite sveti jer sam ja svet (1Pt 1,16). Susret je animirala s. Anđelka Jukić.

Zajedničko promišljanje temeljilo se, između ostalog, na sljedećim mislima. Božja je prvotna nakana bila da budemo sveti, stavljeni na stranu za Njega i odvojeni od grijeha. Velika svetica, Terezija Avilska, crkvena naučiteljica, pokazuje da za postizanje svetosti nisu potrebne nedokučive stvari, doli ispunjavanje svojih dužnosti u ljubavi i bliskošću s Bogom.

Dakle, svetost se očituje ondje gdje nas je Bog postavio jer i najmanja stvar koju činimo, ako je učinjena s ljubavlju, s Bogom je činimo. On je ljubav koja svaku osobu želi sjediniti sa sobom, u nebeskoj slavi za vječnost! Kako netko može znati je li doista svet? Vrlo jednostavno! Ako se drugi lijepo i mirno osjećaju u njihovoj blizini, sveta sam osoba.

Nakon poticajnog razmišljanja uslijedila je razmjena iskustava vlastitih puteva svetosti kroz prihvaćanje križeva i životnih nedaća.

U molitvenom dijelu susreta u kapeli duhovnog centra, sudionice i animatorica prinijele su Gospodinu svoje vapaje i tegobna životna iskustva te osluškivale što im On kroz njih progovara. Nakon molitve uslijedilo je druženje i razgovor uz tjelesnu okrjepu (kav, čaj, kolačići koje su s ljubavlju pripremile sestre bugojanske zajednice).

Susret je završene u zahvalnosti Gospodinu koji u zajedništvu sve okuplja i na ovakav način vodi ka svetosti.

 

S. Anđelka Jukić

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o