Bugojanskim vatrogascima donirano vatrogasno vozilo iz Njemačke

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/
Vatrogasno društvo u Bugojnu bogatije je za vatrogasno vozilo, koje je ovom društvu donirala općina Tübingen kod Stuttgarta (Njemačka)…

Inicijator i posrednik u ovoj donaciji bio je Aledin Hodžić, porijeklom iz Bugojna, koji radi kao vatrogasac u ovom njemačkom gradu.

– On je prije četiri godine došao kod načelnika Hasana Ajkunića i obećao podršku koju je, s ovom donacijom, i realizirao. Vozilo je u Njemačkoj procijenjeno na oko 30.000 eura. Općina Bugojno je u kasu njemačkog grada uplatila 5.000 eura. Osigurala je, također, sredstva koja su bila potrebna za prijevoz vozila – kazao je Sadik Verunica, tajnik Vatrogasnog društva Bugojno.

Po njegovim riječima, s obzirom na to da sadrži opremu vrijednu više od 30.000 KM, vozilo će u velikoj mjeri olakšati rad vatrogasaca na terenu.

– Radi se o navalnom vozilu koje se koristi za sve vrste vatrogasnih intervencija, uključujući i intervencije prilikom prometnih nesreća – naglasio je Verunica.

drukciji.ba

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o