Bugojno: Bolnica ostala bez hirurga

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Dr.medicine Kenan Rujanac specijalista opšte hirurgije,sin čuvenog hirurga dr Eniza Rujanca osnivača Ratne bolnice Bugojno i organizatora ratne hirurgije Gornjevrbaske regije napustio Bolnicu Bugojno.

Kako je kazao za Strukovni sindikat doktora medicine i stomatologije (SSDMIS) Dr Kenan Rujanac “Nezadovoljan nedostatkom minimalnih uslova za rad u Bolnici Bugojno u pogledu kadra i opreme,nakon bezuspješnih pokušaja da se stvore normalni uslovi za rad u ovoj ustanovi odlučio se na ovaj korak”.

Ovaj mladi hirurg će svoju praksu nastaviti u novoosnovanoj Specijalnoj bolnici “CENTAR ZA SRCE” Odjeljenju kardiohirurgije u zgradi Opće bolnice Sarajevo.Tokom specijalizacije je svojim hirurškim sposobnostima ostavio zadivljujući utisak i kolege o njemu i njegovim hirurškim vještinama govore samo u superlativu.

Dok druge bolnice koje su osnovane kad i Bolnica Bugojno,a neke i kasnije (Tešanj,Nova Bila,Gračanica,Goražde) imaju sve potrebno za funkcionisanje u pogledu kadra,dovoljan broj specijalista svih specijalizacija,ostalog kadra i opreme Bolnica Bugojno ostaje bez jedinog hirurga,a specijaliste ostalih specijalizacija ne može izgubiti jer ih i nema.

Da li će ista sudbina zadesiti i Dom zdravlja Bugojno ostaje da vidimo…

Dr Kenanu Rujancu želimo mnogo sreće u budućem radu.U njegov uspjeh ne sumnjamo poznavajući njegove plemenite ljudske osobine i hirurške vještine.Ostaje samo žal za jednim plemenitim,stručnim kolegom i veliki nenadoknadivi gubitak za lokalnu zajednicu.

Potpredsjednik Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije SBK
Dr Dženad Jusić


http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://aspremium.olx.ba/