Bugojanac Amar Rušpić debitovao za reprezentaciju i pogodio 2 puta: BiH u uzbudljivoj utakmici savladala prošlogodišnjeg finalistu Poljsku

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Danas sa počekom u 13:00 odigran je susret između Bosne i Hercegovine i Poljske.

Favorit u ovoj utakmici je bila Poljska koja je prošle godine na turniru osvojila drugo mjesto izgubivši od Slovenije u finalu. To saznanje nije spriječilo našu reprezentaciju da pokaže Poljacima kako se ostavlja srce na terenu.

Na kraju prvog poluvremena na pauzu je Poljska otišla sa vodstvom od 2 razlike 13:15.

U nastavku drugog poluvremena naši momci su oduševili svojom igrom i u uzbudljivoj završnici slavili rezultatom 27:26.

Mlade rukometaše je podržao i selektor rukometne reprezentacije BiH Bilal Šuman koji je odgledao cijelu utakmicu i analizirao ko su potencijalni reprezentativci u seniorskoj kategoriji.

Bugojanac Amar Rušpić koji nastupa za RK Iskra odigrao je odličnu utakmicu u zabilježio 2 pogotka. Treba istaknuti da je pobjedi BiH doprinio u velikom smislu i golman Jasmin Cerić koji je imao fantastičnih 14 odbrana.

Najbolji u redovima naše reprezentacije bio je Nedim Hadžić sa 8 pogotaka, dok je Edin Klis pogodio 5 puta, a Damir Kadrić 4 puta. Kod Poljaka najviše se istakao Szymon Dzialakiewicz koji je pogodio 7 puta, a Wojciech Dadej 6 puta.

BiH: Cerić, Hodžić, Hadžić 8, Ombaša, Rušpić 2, Isaković, Kendić 1, Selimović, Dugajlić 1, Lovrić, Malbašić, Fajić 3, Klis 5, Mehmedović, Kadrić 4, Hasić 2.

Poljska: Wojciech, Duriusz 3, Marcin, Dawid 4, Konrad, Adam, Szymon 7, Dawid 1, Filip, Wojciech 6, Pawel 1, Mateusz, Wojciech, Michal, Piotr, Michal 2.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o