BUGOJNO: Bajram namaz će se klanjati u petak u 06:51

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Kurban – bajram je jedan od najvećih blagdana za muslimane u cijelom svijetu i obilježava se na poseban način.

Tako će biti i na području MIZ Bugojno. Centrala svečanost klanjanja Kurban – bajrama bit će upriličena  u Sultan Ahmedovoj džamiji. Bajram se klanja u 6:51.

U povodu Bajrama posebnu poruku i čestitku uputio je glavni imam MIZ Bugojno Vehid ef. Arnaut:

„Muslimani cijelog svijeta dočekuju jedan od najvećih blagdana Kurban-bajram. Ibadet klanja kurbana, klanjanje bajram namaza, polaganje žrtve kurbana, hadž, sveukupno, uz čestitanje Bajrama, okupljanje porodice i prijatelja čine jednu razglednicu u kojoj svaki musliman nadje nešto za sebe. Najveću radost u ovim danima osjećaju oni koji će izvršiti svoje obaveze, bilo da je to obaveza hadža, klanja kurbana, klanjanje Bajrama ili činjenje nečega s čime je Allah dž.š. zadovoljan kao što je lijepa riječ, obilazak bolesnika, posjeta rodbini, druženje s prijateljima. Sve to čini Bajram jednim neizmjerno lijepim, dragim i uvijek poželjnim gostom u svim našim kućama. Tako ga i dočekujemo i ove godine s dovom i molbom Allahu dž.š. da dove naših hadžija budu primljene, da žrtve kurbana budu kabul.

U danima Bajrama molimo da nam Allah dž.š. da meleke koji će nas susresti i čestitati nam ovaj prelijepi dan s dovom i traženjem za oprost naših grijeha, primanje naših dobrih djela, ali da nam sve ovo učini srca bližim, da nas kao vjernike približi, da nas učini boljim gradjanima i da nas učini zadovoljnim onim čime nas je Allah dž. š. počastio na ovo svijetu.

Svim vjernicima i onima koji dijele radost Bajrama s nama BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN.”

Drugog dana Bajrama u Motelu „Heko“ bit će upriličen tradicionalan bajramski prijem, kao i mevlud u Veseloj.

RTV Bugojno

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/