Bugojanac snimio pjesmu i spot pod neobičnim nazivom “Trebal’ kesa”

http://www.janj.ba/bs/article/80/grijanje-na-briket-sta-je-zapravo-briket

Bugojanac Alen Nurkić je za portal Bugojno Danas otkrio motive za snimanje ove pjesme i spota:

Pjesma „Trebal ‘ Kesa“ posvećena je svima koji su nekad obećali da će se javiti za kafu, a nikad nisu.

Tema nove pjesme govori o problemu zagađenja plastikom i našim običajima i našem odnosu prema određenim tradicijama koje često slijepo pratimo, ne dovodeći u pitanje njihovu suštinu i da li se ustvari slijede iz pravih razloga. Konkretno preispitujem običaj  „nošenja kesa“ u goste, koji nas je iz osjećaja obaveze ili finansijske nemogućnosti u datom momentu, doveo do toga da se sve manje družimo s prijateljima, pa i rodbinom. Slažem se da tradicija ima bitnu ulogu u iskazivanju identiteta, ali neke običaje treba preispitati i ne raditi ih po automatizmu – vodeći se narodnom „tako treba“. Najbitnije je da neko sa sobom donese dobro raspoloženje.

Spot za pjesmu „Trebal ‘ Kesa “ snimljen je u Africi, a na moje veliko zadovoljstvo i radost, u spotu je gostovao i član Masai plemena iz Kenije. 

Želim se zahvaliti na saradnji producentu Jirki Vidasovu, koji je pomogao u aranžmanu i potpisuje i mix/master pjesme.

https://www.bugojno-danas.info/kulturno-obrazovni-centar-muradija-bugojno-poziva-na-upis-za-skolsku-godinu-2019-2020/ https://www.bugojno-danas.info/novo-u-bugojnu-taxiplus-povoljna-udobna-i-sigurna-voznja-do-zeljene-destinacije' https://www.bingotuzla.ba/2019/08/15/kataloska-akcija-15-25-8-2019-god/'