Bugojanski volonteri iz udruženja “Slatki svijet” spašavaju ljudske živote

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

U Bugojnu je 24.12.2014. osnovano Udruženje za borbu protiv dijabetesa kod djece i mladih „Slatki svijet“ Bugojno. Inicijativa za pokretanje udruženja  potekla je od samih roditelja, a osnivačku Skupštinu podržali su brojni roditelji i prijatelji , te pojedini vijećnici i načelnik općine Hasan Ajkunić.

Udruženje je postoji prvenstveno s ciljem  skretanja pažnje na specifične probleme s kojima se susreću djeca i mladih oboljelih od dijabetesa, senzibiliziranja javnosti na ove probleme, te iznalaženje  mogućnosti adekvatne zdravstvene zaštite, jer ono što trenutno nudi zdravstvo u našem kantonu nije dovoljno.

Vrijedni volonteri udruženja su: Jasmina Čolić, Jasna Begić, Miralema Helez, Amer Lakača, Nedim Hadžiibrahimović i Haris Idrizović.

Uz skroman rad udruženja, danas su dobili printer koji im je doniran od strane vlasnika CB-COM d.o.o. Mehmeda Buljubašića i restorana Alibey.

Treba napomenuti kako je vrijedno udruženje “Slatki svijet” podijelilo aparte za mjerenje šećera u krvi za sve inzulin ovisne dijabetičare.

Planovi udruženja u narednom periodu su:

Udruženje za borbu protiv dijabetesa Slatki svijet Bugojno i Slatkiš Novi Travnik od 01.09.2015. – 14.11.2015. planirali su nekoliko značajnih aktivnosti i projekata :
-Obilazak osnovnih i srednjih škola,održavanje sastanaka s’ direktorima i pedagozima.Tom prilikom biti će podjeljeni edukativni materijali za učenike i profesore.
-Sastanak s’ političkim strankama koje participiraju kantonalnoj skupštini radi usaglašavanja prijedloga oko podizanja nivoa zdravstvene zaštite dijabetičara.


-Obilazak škola i edukativna predavanja na temu zdrave ishrane.


-Marš”Šetnjom do zdravlja” na relaciji Bugojno-planinarski dom Duboka


-Javna tribina na temu “Život s’ dijabetesom”.


-Obilježavanje svjetskog dana borbe protiv dijabetesa 14.11.2015

Predsjednica Udruženja za borbu protiv dijabetesa djece i mladih „Slatki svijet“ Bugojno je Merima Idrizović, a Udruženje djeluje na području Gornjovrbaske regije.

1 CAM01919 CAM01921 dd

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/