Bugojanski vijećnici usvojili budžet za 2016.

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Općinsko vijeće Bugojna usvojilo je Prijedlog budžeta toga grada u iznosu od  7.387.000 KM, kao i Odluku o izvršenju budžeta u 2016.

-Ovim su se stvorili preduvjeti za realizaciju infrastrukturnih i razvojnih projekata, te finansiranje i sufinansiranje budžetskih korisnika. Predviđeni iznos budžeta garantira da će ova godina biti bolja od 2015., kazao je bugojanski načelnik Hasan Ajkunić.

Dogovoreno je da posebna radna grupa u roku od trideset dana izradi projektnu dokumentaciju za sanaciju vodovodne i kanalizacione mreže na teritoriji bugojanske općine, radi preveniranja mogućih kvarova.

-Instalacije su stare više od pedeset godina a izvorišta neuređena. Kompletan vodovodni sistem je dotrajao i potrebno ga je popraviti, na dobrobit cijele lokalne zajednice, istakla je predsjedavajuća OV-a Bugojno Greta Kuna.

Imenovana je Općinska izborna komisija (OIK) i usvojen Pravilnik o standardima i kriterijima za dodjelu općinskih stipendija redovnim studentima u akademskoj 2015./2016.

Također, data je saglasnost na raspisivanje Konkursa za dodjelu najvećih općinskih priznanja, koja će biti dodijeljena povodom Dana općine Bugojno.

Jedan od problema kojem bi se u narednom periodu, po mišljenju vijećnika, trebala posvetiti veća pažnja, je masovno otvaranje kladionica i organiziranje igara na sreću u Bugojnu.

Zaključeno je da se u rješavanje ove problematike treba uključiti Općinsko javno pravobranilaštvo i predloženo održavanje javne rasprave, uz učešće svih zainteresiranih građana.

(FENA)

Današnja 32. redovna sjednica Općinskog vijeća BugojnoFoto: Admir Pilić

Posted by Bugojno Danas on 21. ožujka 2016

32. redovna sjednica Općinskog vijeća Bugojno 21.03.2016. – Izjave (Predsjedavajuća Općinskog vijeća Greta Kuna, Vijećnik Samir Šečić, Vijećnica Berka Begović i Načelnik Općine Bugojno Hasan Ajkunić)

Posted by Bugojno Danas on 21. ožujka 2016

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o