Bugojanski studenti pitaju: Šta je sa stipendijama, nakon 3 mjeseca nema ni rang liste

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Početkom marta ove godine Općina Bugojno je raspisala konkurs za dodjelu stipendija, nažalost ni 3 mjeseca nakon konkursa nije objavljena rang lista dobitnika a kamoli da su stipendije uplaćene studentima.

Drugi semestar je završen u prethodni petak i predavanja su završena, studenti se sada spremaju za ispite a o stipendijama ni traga ni glasa.

Treba naglasiti da se stipendije isplaćuju za studentsku godinu 2020/2021 koja je faktički prošla te umjesto da studenti dobiju stipendije prije početka studentske godine ili na početku kako bi im se olakšali troškovi školarine, samo u Bugojnu se stipendije uplaćuju nakon što završi studentska godina, barem se nadamo da će biti uplaćene.

Činjenica je da studenti neće dobiti stipendije sigurno najmanje narednih 30-60 dana jer se moraju ispoštovati procedure rang liste, roka za žalbe te uplate stipendija na bankovne račune studenata.

Ovim putem pozivamo Opštinske strukture i načelnika Bugojna kao i najodgovornije a to je Komisija za dodjelu stipendija da čim prije objave rang listu jer nam studenti svakodnevno pišu šta je sa stipendijama i kada će biti objavljena rang lista.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/