Bugojanski ribolovci pobjednici KUP-a BiH u Fly fishingu

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Na nedavno održanom državnom takmičenju u fly fishingu, ekipa Sportsko ribolovnog društva Bugojno je osvojila prvo mjesto, a Sead Bušatlija, član društva, prvo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji.Bio je to povod da načelnik općine Hasan Ajkunić danas organizuje prijem i sastanak u znak zahvalnosti za ovakve uspjehe ne samo za bugojansko ribolovno društvo već i naš grad.

17.-og septembra na rijeci Sani u Ribniku, uz veoma loše vremenske uslove, održan je KUP BiH u fly fishingu, mušićarenju, u kojem je uzelo učešće 10 ekipa, pet iz RS i pet iz FBIH,medju njima i ekipa SRD Bugojno koja je pravo na ovo takmičenje stekla zahvaljujući prošlogodišnjoj pobjedi na federalnom takmičenju u ovoj disciplini. Vratili su se sa dva pehara i medaljom, jedan osvojen u ekipnoj i drugi u pojedinačnoj konkurenciji. Sa osvajanjem prvog mjesta na državnom takmičenju , ekipa SRD Bugojno je stekla pravo za učešće na medjunarodnom Jadransko-podunavskom kupu koje će biti održano naredne godine u Hrvatskoj.

Prijemu kod načelnika prisustvovao je Sead Bušatlija dok su ostali članovi ekipe bili opravdano spriječeni da budu danas na ovom sastanku. Sead Buštalija se ovom prilikom zahvalio načelniku na podršci za odlazak na samo takmičenje te mu u znak zahvalnosti uručio osvojenu medalju. Zadovoljan što su ovakve nagrade stigle u naš grad bio je i sam načelnik te naglasio da se radi na tome da naša općina bude domaćin ovakvih takmičenja u budućnosti.

Ono na čemu je posebno skrenuta pažnja na ovom prijemu jeste da je neophodno što više raditi na omasovljavanju ovakvih udruženja, prvenstveno kroz formiranje sekcija za djecu i mlade jer kroz ribolov razvija se ljubav prema prirodi i očuvanju okoline u kojoj živimo.

rtvbugojno.ba/Mersima Muminović

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/