Bugojanka Lejla Bevrnja izrađuje korisne i simpatične stvarčice za djecu

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

U Umjetničkoj galeriji Kulturno-sportskog centra u Bugojnu upriličena je izložba zanimljivih ručnih radova koju je, u okviru obilježavanja Dana općine, priredila 34-godišnja Lejla Bevrnja iz tog grada.

Želja joj je bila, kaže, da svojim sugrađanima pokaže čime se bavi i da doprinese jednom od najzačajnijih datuma u historiji svog grada.

Osim toga, htjela je poručiti svim mladim ljudima da, ukoliko to zaista žele, mogu pronaći izvor prihoda za porodicu, ne čekajući da im neko drugi pronađe posao.

U razgovoru za Fenu Lejla kaže da kao gimnazijalka, a kasnije i studentica, nije mogla ni zamisliti da će jednog dana praviti „stvarčice za djecu“, a to se desilo nakon što je ostala bez posla u firmi u kojoj je radila osam godina, udala se i rodila kćerku prije 4,5 godina.

Kao i sve druge majke, željela sam svojoj djevojčici uvijek spariti haljinicu s, primjerice, nekom trakicom ili gumicom za kosu određenog oblika i boje, koje nisam uspijevala nigdje drugo naći. Onda sam nabavila šivaću mašinu i počela šiti prvo za sebe, a onda za prijateljice i sve one kojima se svidjelo ono što radim – priča Lejla.

Dodaje kako se u posljednje vrijeme dosta traže rođendanski setovi za majke i djecu, suknjice i majice s brojevima, i kompleti za neke posebne prilike.

Uređujem i dječije sobe, pravim jastučiće u obliku mjeseca, oblaka. Šijem posteljine i radim girlande za krevetac u obliku mede, zeke … – naglasila je.

Kaže, također, da su sve popularniji tzv. indijanski šatori koji se mogu uklopiti u svaki prostor, odnosno kućice s mekanim podlogama, idealne za dječiju igru.

Trudim se da stvari koje pravim budu prilagođene najmlađima. Kao materijal koristim čisti pamuk i drvo koje nije ničim tretirano. Znači, nema nikakvih boja i materija koje bi bile štetne za djecu – kaže ova mlada i vrijedna žena.

U svom radu, ističe, nastoji spojiti kvalitet s nečim što bi bilo korisno za djecu i, općenito, za cijelu lokalnu zajednicu.

I ovo je način da djecu udaljimo od telefona i kompjutera i da im pružimo djetinjstvo koje će pamtiti cijeli život – naglasila je.

Poručuje da se informacije o stvarima koje izrađuje mogu pronaći na internet stranici Little Kingdom design, koju je otvorila na nagovor prijateljice i nazvala po omiljenom crtanom filmu njene kćerke.

Priznaje na kraju da bi u svojoj zemlji, okružena najbližima i onima koji su prepoznali njenu kreativnost, željela ostvariti svoj cilj, a to je da u budućnosti razvija posao koji joj sve više prirasta k srcu.

FENA

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o