Bugojanka Indira Čović donosi najnovije modne trendove u grad

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Završen je 38. NIVEA BH Fahion Week najpoznatiji modni događaj održan u Sarajevu od 27-29.4.2017. u hotelu “Holiday” u organizaciji Udruženja manekena i modnih kreatora BiH i izvrsnoj produkciji modne agencije ABC Models MGMt Internacional. Kao i svih prethodnih godina bili su predstavnici Fashion TV/Fashion One TV.

Djevojka Indira Čović koja radi u Bugojnu u frizersko kozmetičkom studiju “Mladost” radila je tri dana kao make up artist te postala oficijelni šminker za ABC models.

Indira koliko dugo ste u svijetu mode?
– U svijetu mode, frizerstva i šminke sam rođena. Moja mama je frizerka, naslijedila sam to od nje. Ljubav prema tom poslu raste iz dana u dan.

Kako ste dospjeli na FW?
– Na FW sam se prijavila u školu šminkanja “Glamours make up”, nakon čega sam bila pozvana, prošla određene obuke, ispunila tražene uslove i dobila zvanje make up artiste a samim tim i učešće na FW. Moram naglasiti, edukator za šminku bila je divna Merjem Nuhić-Ters Bosanka.

Koji su dizajneri bili, da li je sve prošlo u najboljem redu?
– Bilo je mnogo dizajnera. Ja sam šminkala modele kreacija:
Emir Medić (BiH/Njemacka), Aida Vrabac, Teas Zubović, Tijana Zunić (Srbija), Anastasija Fashion, Wera Berta(Turska), Istok Bristić, Svjetlana Vuković Ceca. Nakon održanog FW postala sam i i oficijelni šminker za ABC models.

Šta Vam donosi FW?
– Predivno iskustvo je raditi na FW, za sve te kreatore i velika imena. Mnogo novog iskustva, novih poznanstava i novih ideja koje ću primijeniti na svojim klijentima.

Indira šta planiraš dalje?
– Vratit se na posao, malo sam zanemarila, bila sam dosta odsutna samo zbog FW, ali zahvaljujući mojoj šefici na podršci i razumijevanju ni to nije bio problem. Svakako planiram ići dalje na edukacije i donositi nam najnovije modne trendove.

Šta vas motiviše?
– Kao mala, uvijek sam voljela da budem sretna. Moj posao je vrsta umjetnosti, umjetnost nema ni vjeru ni politiku, cure s kojima sam radila u timu, nas 12, bile su odlične, dokaz da nismo svi sebični, dijelile smo međusobno znanje i pomagale se. Predivno iskustvo. To je ljubav s kojom se rodiš i koja raste. Naravno podrška mojih roditelja, moje sestre i meni bliski ljudi jako je bitna.

Bugojno-danas.infohttp://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o