Bugojance probudile koračnice Limene glazbe

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Stanovnike Bugojna probudili su članovi Limene glazbe koji su upriličili tradicionalni obilazak grada na Međunarodni praznik rada, svirajući koračnice i druge kompozicije.

Nakon okupljanja kod Kulturno-sportskog centra, krenuli su do Vrbas naselja, Donjića, Gromila, Voznika, Čipuljića, Hadžialić ograde, Jaklića i drugih dijelova općine gdje su ih dočekali i počastili građani, koji su ih iščekivali gledajući kroz prozor, na balkonima i kod kapija svojih dvorišta.

-Drago nam je da smo i ove godine dali doprinos obilježavanju Prvog maja. Tradiciju održavanja prvomajske budilice održavamo već dugo i vjerujem da će ona biti nastavljena – kazao je Feni kapelnik Limene glazbe u Bugojnu Senahid Fuka.

Prohladno vrijeme, dodaje, nije omelo dvadesetak članova Limene glazbe od 9 do 65 godina da odsviraju uobičajeni prvomajski repertoar.

-Uz dugogodišnje svirače, tu je i nekoliko naših mladih članova koji su s nestrpljenjem čekali da svane prvomajsko jutro, sjednu u kamion, uzmu instrument na kojem su naporno i s ljubavlju vježbali i da počnu svirati.Ovo je veliko iskustvo za njih, i doživljaj koji će pamtiti – naglasio je.

Dodaje da Limena glazba posljednjih godina djeluje u okviru Vatrogasnog društva i da se prostorije u kojima njeni članovi održavaju redovne probe nalaze u KSC-u, te da imaju podršku Općine Bugojno koja je i najčešći pokrovitelj njihovih nastupa.

-Interesantno je da ni u najtežim godinama našeg rada u ratu nismo prekidali tradiciju prvomajske budilice – istaknuo je ovaj Bugojanac koji je, inače, bio prvi svirač džez trube u Limenoj glazbi.

Upravo je truba instrument s kojim „druguje“ gotovo tri decenije, ali priznaje da mu ne pada teško ni sviranje drugih instrumenata, onda kada se ukaže potreba za to.

Nada se da danas neće biti kiše i da će se povoljne vremenske prilike nastaviti i u utorak, kada će za članove Limene glazbe biti organiziran zajednički izlet na jednom od obližnjih bugojanskih izletišta.

-I to je tradicija kojom, na neki način, želimo nagraditi sve naše članove za dobro urađen posao, ne samo za Prvi maj već i na manifestacijama u kojima sudjelujemo tokom godine – kazao je Senahid Fuka, koji je na čelu bugojanske Limene glazbe već 27 godina.

oslobodjenje.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/