Bugojanka Emina Dedić ponijela titulu Miss televotinga u izboru za Miss Federacije BiH

Emina Dedić
https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Večeras se na sceni Bosanskog kulturnog centra u Tuzli, održao Izbor za Miss Federacije BiH 2017. a svoju ljepotu, mladost i inteligenciju prikazalo je 30 djevojaka koje su prošle na kantonalnim i regionalnim takmičenjima u FBiH.

Posjetitelji i gledaoci u direktnom prijenosu imali su priliku pratiti i bogat muzičko revijalni program,te nastupe Crystal (Alma Demirović), Azur Dervišagić, i plesne skupine “Sandoval” iz Tuzle. Titulu najljepše djevojke Federacije BiH ponijela je Darja Hajdukov.

Emina Dedić iz Bugojna ponijela je titulu Miss televotinga te se direktno plasirala za finalni izbor Miss BiH za Miss Svijeta 2017.

Sve finalistkinje izbora Miss FBiH i Miss RS putuju 14.09 u Tursku, u prekrasan Hotel Grand Prestige 5* SIDE, a finalni izbor Miss BiH za Miss Svijeta 2017, održat će se 01.10. u hotelu “Terme” (kongresna dvorana) Ilidža.

Na Izbor za Miss BiH plasirale su se:

Irma Masleša, Ivona Vidaković, Aldina Dizdar, Darja Hajdukov, Vanesa Žižo, Adelisa Delić, Merima Mešić, Lejla Suljić, Emina Varupa, Žanin Pavlović, Emina Avdić, Esmedina Luković i Emina Dedić kao Miss televotinga.

Pobjednica Tuzlanka Darja Hajdukov

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/