Bugojanci zlatni na Evropskom u Frankfurtu

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

U subotu 27.03. uspješno je završeno Evropsko Hapkido Prvenstvo u olimpijskoj dvorani Kalbach u Frankfurtu.

Bosna i Hercegovina upisuje se u historiju evropskog prvaka u apsolutnoj kategoriji. Prema financijskom dometu samo dva kandidata predstavljala su BiH.

Alen Ivković iz Bugojna natjecatelj u borbenoj kategoriji -84kg  podigao se na eliminacionoj ljestvici do polufinala, nakon čega je poražen  od strane državnog prvaka Austrije, te okačio evropsku bronzanu medalju.

Anel Hozić iz Bugojna natjecao se u naprednim padovima, te preskočivši dužinu od 369 cm osigurao 3. mjesto, pored ove discipline natjecao se i u borbama. Polufinalni meč obilježio je rezultatom 3:2 naspram reprezentativca Austrije, dok je u finalnoj borbi diskvalifikovao  Njemačkog predstavnika rezultatom 7:2 ,te ovim sportskim činom postaje Evropski hapkido prvak apsolutne kategorije.

Prizor prvenstva nam je ostao urezan u velikom sjećanju, od organizacije, takmičara, demonstrativnih timova itd. Naš nastup je također bio zapažen kod publike. Okončanom finalnom borbom pod emocijom sam pomislio na Bosnu i shvatio da mi nismo narod nižeg kompleksa. Premda sam osvojio zlatnu medalju želio bih da ostavim poruku omladini: Ako ne zasvjetlim ja, ako ne zasvjetliš ti , kako će tama postati svjetlija?” – kazao je Anel Hozić za Bugojno-danas.info

Za realizaciju ovog sportskog odlaska zaslužni su mnogi prijatelji i građani Bugojna od kojih su:

Zlatni sponzori: Green Line Marketing , Punionica plinova Kadunić, BM-caffe, Drvostil d.o.o. Bugojno, Caffe Divan.

Srebreni sponzori: Bar Broadway, KZ Hills , VGT-osiguranje , Caffe Nukleus, Pizzeria Cameleon, AS Desired Bugojno.

bugojno-danas.info

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/