Bugojanci pokazali veliko srce, Sabini obezbijeđen smještaj, neće više spavati u napuštenim kućama

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Tužna vijest koja je uznemirila brojne Bosance i Hercegovce o Bugojanki Sabini Supur dobiva sretan kraj.

Nakon što smo prvobitno objavili fotografiju Sabine Supur gdje joj je pomagala Fatima Gorčilo, a potom i članak sa apelom gdje smo je posjetili u napuštenoj kući, stvar u svoje ruke je uzela Jasna Behara, predsjednica KK Basket Time Bugojno.

Naime, sa upravom kluba odlučila je stupiti u kontakt sa raznim poznanicima koji su se rado odazvali Jasninom apelu da pomognemo skupa Sabini Supur.

Ono što je nužno bilo za Sabinu jeste smještaj kako ne bi spavala pod vedrim nebom, raznim napuštenim kućama i podrumima što je činila posljednjih mjeseci.

Smještaj je obezbijeđen zahvaljujući advokatici Emini Hozić Begić i Nedžadu Hoziću koji su odlučili biti sponzori da Sabina spava u stanu u normalnim uslovima već od večeras.

Dodatnu hranu Sabini je obezbijedio Mirsad Hozić u restoranu autobuske stanice Bugojno.

Ono što će Sabini biti neophodno plaćati jeste grijanje i odjeća, a za početak su se pobrinuli Dijana Strujić, Slavica Ištuk Jurić, Edita Pendeš Dumančić, Valentina Veber Pavlović i Jasna Behara sa upravom kluba KK Basket Time.

Radi se na tome da Sabina dobije trajni smještaj u jednoj od ustanova. U kontaktu smo sa pravnim i socijalnim službama. Nadamo se da će socijalni rad Bugojno izaći u susret i ubrzati slučaj vezan za Sabinu kako bi joj pomogli da dobije trajni smještaj u nekoj od ustanova jer nije sposobna za bilo kakav rad zbog zastoja u razvoju.

Sabina je presretna, na naš upit je li zadovoljna i šta joj treba, rekla je da jeste i da bi voljela pravu zimsku jaknu jer nosi ljetnu i moderni ženski ruksak.

Ukoliko želite pomoći Sabini Supur novčano ili robno, javite se na sljedeći broj ‎061 649 330. Za sav novac koji uplatite ćete dobiti priznanicu, a oni koji budu uplatili novac iz inostranstva, uslikat će nam uplatnicu koja će biti objavljena, sa sakrivenim ili prikazanim imenom ukoliko to budete željeli. Sve će biti transparentno bez ikakvih manipulacija i varanja. Žiro račun neće biti otvaran na Sabinino ime kako ne bi dolazilo do manipulacije. Ukoliko imate dodatnih pitanja javite se u inbox Facebook stranice Bugojno Danas.

Bugojno-danas.info

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/