Bugojanci nagradjeni prestižnim priznanjima Sportskog saveza BiH

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

Na „71. izboru najuspješnijih sportista i ekipa BiH 2015.“, održanom u organizaciji Sportskog saveza BiH u Sarajevu, Aidi i Besimu Muminović ,članovima PD „Koprivnica“ iz Bugojna dodijeljena je Specijalna nagrada – Doprinos razvoju i pularizaciji bh sporta. Uz Muminoviće ,Sportski savez BiH, priznanje „Sportske nade BiH“ uručio je našoj mladoj stonoteniserki STK Bugojno Sari Hamzakadić.

Kvalitetom svojih sportskih dostignuća i modelom ponašanja Aida i Besim Muminović dali su značajan doprinos razvoju alpinističkog sporta u BiH. Sporti savez BIH prepoznao je njihova sportska dostignuća i dodijelio im nagaradu na svečanosti u Sarajevu.

Uz Specijalnu nagradu – Doprinos razvoju i pularizaciji bh sporta , Muminovići su dobitnici i drugih nagrada za svoje alpinističke podvige u BiH, Evropi i svijetu.

-Svakako, nagrade nam znače, ali alpinizam je naš hobi i alpinizmom se bavimo iz ljubavi, kazala je Aida Muminović i naglasila kako se polako, ali sigurno vraća u BiH.

-Nagrada Sportskog saveza BiH nam daje vjetar u ledja. Naši planovi su za ovu godinu ambiciozni, istakao je Besim Muminović.

Na ovogodišnjem izboru najboljih bh sportista i ekipa naša mlada stonoteniserka STK Bugojno Sara Hamzakadić dobila je, takodjer, priznanje u kategoriji Sportske nade BiH.

Sportski savez BiH na “71. izboru najboljih sportista i ekipa BiH u 2015.” za najuspješnijeg sportistu proglasio je Amela Tuku. Dodijeljene su nagrade i priznanja u ženskoj, muškoj i juniorskoj kategoriji, te najboljim ženskim i muškim klubovima, najboljim golmanima, ali i specijalne nagrade.

pdkoprivnica

rtvbugojno.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/