BOSS: Izmjenom propisa spriječiti stranačku zloupotrebu i privatizaciju radnih mjesta

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

OO-BOSS-a Bugojno uputiće prjedlog opštinskom vjeću Bugojno da se u narednu sjednicu Vijeća uvrsti inicijativa BOSS-a Bugojno , kojom se traži izmjena propisa o zapošljavanju u javnim ustanovama i preduzećima od državnog do lokalnog nivoa, kako bi se spriječile zloupotrebe i obezbijedilo da se na radnim mjestima nalaze profesionalna i stručna lica.

Dosadašnja legislativa o načinu zapošljavanja u javnim ustanovama i preduzećima omogućava potpunu stranačku zloupotrebu i privatizaciju radnih mjesta, čime se krše prava brojnih građana koji godinama uzalud čekaju na biroima za zapošljavanje. Opštepoznato je da su politički interesi vladajućih stranaka usmjereni prvenstveno na raspodjelu radnih mjesta u javnim preduzećima i ustanovama, koja smatraju dobijenim izbornim plijenom, što rezultira i konstantnim sklapanjem i raskidanjem političkih saveza ukoliko koalicioni partneri nisu zadovoljeni.

Takva nemoralna praksa vladajućih stranaka, pored kršenja prava građana koji su nezaposleni i nemaju ni mogućnost nadati se zaspolenju u javnim ustanovama i preduzećima, rezultirala je i ugrožavanjem funkcionisanja institucija zbog imenovanja stranački podobnih lica, koja su u brojnim slučajevima nestručna i nesposobna, upozorava predsjednik BOSS-a Bugojno Safet Idrizbegović.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/