BOSS Bugojno: Bugojno je grad koji propada

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/bingoosmica/

BOSS-Bugojno sa žaljenjem konstatira da se dolaskom nove većine u vijeće ništa nije promijenilo na opštinskoj političkoj sceni. I dalje gradom vladaju, i to neučinkovito, političke elite. Dok su prije gotovo u pravilu bile elite stranačke na temelju podobnosti, sada su samo one oformljene na temelju rođačkih veza.

Tako se Bugojno umjesto vođenja u budućnost vraća u istoriju u doba rodbinske zajednice, poručuju iz bugojanskoga BOSS-a.

BOSS kritikuju gradsku vlast, jer se ne bavi lokalnim ekonomskim razvojem,a upravo pronalaženje novih investicija i podrška boljem poslovanju postojećih i otvaranju novih preduzeća je dužnost opštinske vlasti. U saopštenju dalje navode da gradska vlast, predvođena SDA I HDZ, ne samo da nije imala nikakvu inicijativu na privlačenju investicija,nego čak nije razmišljala da ponudi budžetska sredstva za podršku samozapošljavanja.
Ni federalne vlasti se nisu baš proslavile kada je naš grad u pitanju.

Ovako se ne može dalje. Bugojno sve više tone i propada. Posla nema.
Novca je sve manje, a građani žive sve gore. Opština mora da odlučnije krene u privlačenje investicija.

Mora da pomogne i podrži lokalne privrednike i sve one koji žele da pokrenu svoj posao u Bugojnu. To su prioriteti. Od toga se pune i gradski i fedralni budžeti. Prije toga mora da se oslobodi nesposobnih ljudi koji ga vode. To je jedino rešenje, poručuju iz bugojanskoga BOSS-a

Predsjednik BOSS-a Bugojno

Safet Idrizbegović

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/