Boraviti uz Unu neprocjenjiv je osjećaj: „Došli smo iz Francuske biciklima, planiramo ostati dvije sedmice” (VIDEO)

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/bingoosmica/

Ulaganja u turizam i pripreme za turističku sezonu traju tokom čitave godine. Upravo zbog toga, nakon iznimno dobre posjećenosti protekle godine, u gradu na Uni očekivanja su velika.

U Unsko-sanskom kantonu mnogo je lokaliteta koji su iznimno atraktivni i za strane i za domaće turiste. I svi koji dođu barem jednom – kažu da je boraviti uz Unu neprocjenjiv osjećaj.

„Došli smo iz Francuske biciklima i planiramo ostati u Bosni i Hercegovini dvije sedmice. Osim toga, planiramo obići sve zemlje od istoka do zapada, a već tri dana smo u Kulen-Vakufu, onda idemo dalje“.

„Ja sam iz Omana i vrlo mi se sviđa Bosna i Hercegovina. Opuštajuće je sjediti ovdje i družiti se sa prijateljima. Planiramo ostati ovdje sedam dana, a poslije toga odmah putujemo u Oman“.

Bili domaći ili strani turisti, utisak koji sa sobom ponesu nakon boravka u USK-u su predivni.

„Ja sam davno kao dijete dolazila u Bihać. Ovo nam je prva destinacija, sad idemo dalje na Japodske otoke“.

Pripreme za predstojeću turističku sezonu su u jeku, a sudeći prema velikom broju turista koji se već sad mogu vidjeti u gradu na Uni, kako to nazivaju, predsezonom, direktor Nacionalnog parka Una Amarildo Mulić je i više nego optimističan. Podsjeća kako su 2022. godine ostvarili 128.000 evidentiranih posjeta – i da je to bila rekordna godina – te da će tu cifru dostići i imati 10-15% povećanje.

Već u prva četiri mjeseca ove godine zabilježen je rast od 56% više posjeta u odnosu na prošlu godinu. Prema riječima direktora Nacionalnog parka, upravo to je dobar indikator da će ova sezona biti još uspješnija.

VIDEO

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/