Biser Rostovo: Domaće firme ugovorile vrijedne poslove: Počinju unutrašnji radovi u sportskoj dvorani na Rostovu

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/svezaljeto/

Vanjski radovi na sportskoj dvorani na Rostovu, koja će u budućnosti biti mjesto okupljanja evropskih selekcija, privode se kraju, a zbog manjih problema probijeni su planirani rokovi. Međutim, kako je za Klix.ba kazao direktor projekta izgradnje sportskog centra Asim Šahman, sve će zavisiti od zime koja predstoji.

Izgradnja sportsko-rekreativnog kompleksa na Rostovu, koji finansiraju investitori iz Katara, u punom je jeku. Vanjski radovi na oblaganju objekta fasadom su kasnili, a Šahman je dodao da su prošle sedmice potpisani ugovori s firmama koje trebaju izvršiti unutrašnje radove.

“Prošle sedmice smo potpisali ugovore s firmama Alfa Term Mostar, Maestro Živinice i s elektro timom Car Trima i svi oni bi trebali već krajem ove sedmice ući u zgradu i početi raditi svoje poslove. Radi se o velikim poslovima koji donose mnogo novca, a planirano je da se ovi poslovi, zavisno od toga kakva zima bude, završe do 1. marta”, kazao je za Klix.ba Šahman.

Firma koja je radila oblaganje objekta fasadom kasnila je s početkom radova sedam mjeseci, zbog čega su investitori odlučili promijeniti politiku poslovanja.

“S obzirom na to da je investitor tražio da se jedan posao završi, prije nego drugi bude započet, zbog kašnjenja smo bili primorani početi i druge poslove, dok se oblaganje objekta s vanjske strane privodi kraju. Plaćali smo unaprijed, davali avans, a vratilo nam se kašnjenjem. Sada ćemo isplaćivati po završetku radova i vjerujem da ćemo tako ubrzati radove”, dodao je Šahman.

U sklopu sportsko-rekreativnog kompleksa bit će izgrađene dvije sportske dvorane, 20 bungalova s četiri sobe i dnevnim boravkom, dok će ostale usluge sportistima biti omogućene u obližnjem hotelu.

Osim sportske dvorane, gradit će se i sportski tereni za košarku, rukomet, rukomet na pijesku, teniski tereni te dva nogometna terena, a jedan će imati i atletsku stazu.

Sportski kompleks će imati dvoranu za 800 gledalaca, četiri svlačionice s kancelarijom za zapisnike, sudijskom svlačionicom, ostavom za rekvizite, velikom teretanom, VIP ložom za 30 osoba i vlastitim kafe barom te kafe barom za gledatelje.

Šahman, koji je ujedno i bivši rukometaš, za kraj je dodao da je Rostovo na visini od 1.074 metra idealna lokacija za pripreme sportista te da će kompleks imati sve što im je potrebno.

klix.ba

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o