Asmir Begović upoznao Asmira Begovića

https://www.bugojno-danas.info/

Nermina i Derviš Begović su Bosanci koji godinama žive u Švicarskoj. Kad su, prije nekoliko mjeseci, saznali da će dobiti sina, donijeli su odluku da mu daju ime Asmir.

– Nije bilo dileme. Želimo da naš Asmir bude human i ljudina, kao što je naš golman. Asmir je već dobio i dokumente, a onda smo planirali odmor u BiH tako da dođemo kad naši “Zmajevi” budu igrali u Zenici – kaže nam Derviš.

On je, inače, iz Šipova, a supruga iz Prozora.

asmirasmir001

Dvojica Asmira

Uz pomoć rođaka iz Zenice, “Avazove” ekipe i ljubaznih pres-oficira Nogometnog saveza BiH, dogovoreno je da Asmir upozna Asmira, što se i dogodilo jučer iza podneva u trening centru. Uz Begoviće su bili i njihov četverogodišnji sin Anes te Dervišov otac Zaim.

– Zaista sam oduševljen i ponosan što je ovako slatka beba dobila ime po meni. Želim mu da izraste u sjajnog momka i da bude još puno prilika da se srećemo – kazao nam je golman naše reprezentacije, koji je proveo vrijeme ćaskajući sa svojim prezimenjacima.

avaz.ba

https://www.bugojno-danas.info/ https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://mfbanka.com/stednja/ https://www.bingotuzla.ba/akcija-za-pocetak-sedmice-pop-up/