Amer Halep, “Vlašić – gradnja”: Kvalitet, brzina i uspješna realizacija ugovora je naš ključ uspjeha

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Društvo za građevinarstvo „Vlašić-gradnja“ sigurno je jedno od najrenomiranijih firmi u našoj zemlji. Sjedište društva je u Travniku, a funkciju direktora obavlja Amer Halep, koji je i bio naš sagovornik.

Vlašić – gradnja doo Travnik posljednjih godina ostvaruje kontinuiran rast i razvoj po svim parametrima proizvodnje i poslovanja: fizički obim proizvodnje, finansijska realizacija, produktivnost rada, broj zaposlenih, kvalitet proizvoda, usmjerenost prema kupcu, sigurnost, pouzdanost isporuka i sl, na što je ponosan i direktor Halep.

Od posljednjih projekata izdvojio bih žensku medresu u Travniku, džamiju u Hrvatskoj u Gunji koja je oštećena prilikom poplava, kompletnu rekonstrukciju obdaništa u Ključu kao i školu u Gornjem Vakufu. Radimo također i sportske objekte, a prošle godine smo radili završetak istočne tribine stadiona Pirota u Travniku, dok trenutno radimo malonogometno igralište sa plastičnom travnom u Golešu, ističe Halep te otkriva ključ uspjeha ove renomirane firme.

Ključ uspjeha je uspješna realizacija ugovora, na vrijeme da se realizuju i da se radi kvalitetno, odnosno da se drži konstantan kvalitet i brzina, te da investitor bude zadovoljan, a kako je jedan zadovoljan, preporučuje drugom a on trećem i mislim da je to ključ uspjeha u građevinskoj branši.
Naš sagovornik otkriva i samo početke firme.

Firma je osnovana još 80-tih godina, a to je počeo moj otac, sve do neke 2008.g. kada sam ja nastavio raditi poslove koje je započeo otac i hvala Bogu firma se pokazala uspješnom. Razvili smo firmu da imamo i proizvodni pogon: betonaru u Travniku, znači prozivodnja betona za svoje potrebe ali i za kupce, te imamo hidroelektranu u Torlakovcu i bavimo se proizvodnjom i prodajom ekektrične energije. Radimo van granice, ovaj posao je u Hrvatskoj bio prvi posao koji je bio vani i ka tome ćemo težiti i dalje. Trenutno imamo oko 40 uposlenih radnika i u budućnosti planiramo da taj broj povećamo, ali sve je do situacije u državi.

Treba istaći da je Halep i uspješan sportski radnik, a njegovo ime možemo naći i u politici. Pitali smo ga kako gleda na sve te sfere i koji su njegovi daljni ciljevi. Do ne tako davno ovaj Halep je bio član IO N/FS BiH, ali nakon što je javno prozvao čelnike našeg saveza došlo je do suspenzije koja još traje.

Trenutno sam predsjednik AM SDA Travnik, te podpredsjednik Kantonalne organizacije SDA SBK , a prije tri mjeseca sam izabran za predsjednika mjesnog odbora u Turbetu i to je mašina u koju uđeš i ne možeš da izađeš dok te ne puste drugi. Meni je ipak na prvom mjestu firma, odnosno da ima posla i da radnici na vrijeme dobijaju plate. Nakon svih dešavanja u sportu nemam nikakvih aktivnosti i to sam isključio iz svog života. Ako dođe do nekih promjena bio bih zainteresovan da se uključim ponovo, dodao je za kraj razgovor Amer Halep, direktor firme Vlašić-gradnja.

{gallery}/photo/vijesti/amer_halep{/gallery}

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o