Agencija za lokalni razvoj općine Bugojno poziva sve organizacije civilnog društva (OCD) da podnesu prijedloge projekata na otvoreni poziv Mreže snažnih gradova

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Agencija za lokalni razvoj općine Bugojno poziva sve organizacije civilnog društva (OCD) da podnesu prijedloge projekata na otvoreni poziv Mreže snažnih gradova.

Mreža snažnih gradova (The Strong Cities Network – SCN) sa zadovoljstvom objavljuje poziv za dodjelu granta lokalnih inovacija organizacijama civilnog društva za sprovođenje projekata i aktivnosti usmjerenih na prevenciju i borbu protiv nasilnog ekstremizma (preventing and countering violent extremism – P/CVE) na lokalnom nivou područja Zapadnog Balkana. Ovim grantom, SCN ima za cilj da pomogne u jačanju partnerstva između OCD-a i lokalnih vlasti u cilju razvijanja inkluzivnih i zajedničkih projekata i aktivnosti radi jačanja otpornosti zajednice i socijalne kohezije u borbi protiv nasilnog ekstremizma. Grantovi za inovacije imaju za cilj da podrže specifične inicijative prevencije predložene od strane lokalnih predstavnika civilnog društva (mladih, žena, vjerskih i drugih lidera u zajednici, kao i nevladinih organizacija), ali i da podrže njihovu sposobnost implementacije takvih projekata.

Više informacija o Grantu lokalnih inovacija i kako aplicirati možete pronaći na sljedećim linkovima:

Call for Proposals

Budget Template

Aplikacije se podnose isključivo na engleskom jeziku, a prijevod poziva na b/h/s jezik možete naći na sljedećem linku:

Prijevod poziva

Rok za prijavu je 18. decembar 2017. godine do 23:00 sati gospođi Rafia Bhulai na email adresu rbhulai@globalcenter.org

Za sve dodatne informacije i tehničku pomoć prilikom aplikacije molimo vas da se obratite Agenciji za lokalni razvoj općine Bugojno putem telefona na broj 030/509-210, e-mailom na adresu agencijabugojno@gmail.com, ili lično na adresu 307. Motorizovane brigade br 92 (zgrada Općine, V sprat).

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/