Adnan Kaltak pojačao Iskru: ‘Prvo mjesto neće doći u pitanje’

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Nogometaši Iskre nastavili su sa pripremama za novu sezonu Druge lige FBiH grupa Zapad. Plavi sa Jaklića su jedan od glavnih pretendenata za prvo mjesto uz Krajinu iz Cazina, a to govore i pojačanja koja su pristigla u klub.

Naime, klub je do sada pojačalo šest novih fudbalera: Alen Jusufbašić ( Kupres ), Faruk Uzun ( NK Turbina Jablanica ), Elvedin Nebić ( Čapljina ), Haris Seferović ( NK Metalleghe BSI ), Amel Zec ( NK Travnik ) , te posljednje pojačanje sjajni golman Adnan Kaltak koji je u svojoj karijeri bio i član mostarskog Zrinjskog , a ponikao je upravo u Iskri. Bugojanci će definitivno uz ova pojačanja te iskusne Kmetaša i Kulaša kao i nekoliko mladih i perspektivnih nogometaša iz vlastitog pogona biti glavni favorit za prvo mjesto što je priznao i načelnik Hasan Ajkunić, s obzirom da nije poznato ko su ljudi koji čine Upravu kluba.

Treninzi idu po planu, imamo dosta mladu i ambicioznu ekipu uz ovih par starijih. Momci su željni dokazivanja i rada, a ja mislim da uz pomoć publike i naših Vandala povratak u viši rang sigurno neće doći u pitanje. Ovim putem ih pozivam da ovoj ekipi dadnu podršku te da na kraju zajedno slavimo ulazak u Prvu lige Federacije, kazao je golman Kaltak koji se na Jaklić vraća nakon šest godina.

Treba istaći i to da su početkom ove sedmice izvučeni i parovi nove sezone Druge lige Zapad, a Iskra će u prvom kolu koje se igra početkom septembra na svom stadionu dočekati Vitez.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/