Adnan Džihan iz Donjeg Vakufa godinama fotografiše vjenčanja

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Adnan Džihan (25) iz Donjeg Vakufa svoj prvi aparat je kupio prije 4 godine i bila je to, kako kaže. njegova prva ljubav prema fotografiiji. Na početku je isključivo fotografisao događaje vezane za fudbal i vlastite treninge, a na nagovor prijatelja počeo je slikati u jednom donjovakufskom kafiću, te je iz dana u dan napredovao.

Početak bio težak

– Početak fotografisanja je bio jako težak jer nije to nešto prihvaćeno bilo uz tipične riječi “Šta će on i šta glumi”. naravno, sve dođe i prođe pa tako i te priče. Fotografija u srednjon Bosni ima jako podređenu ulogu, to je luksuz ipak koji ne može svako priuštiti sebi i nije toliko cijenjeno zbog pojave pametnih telefona – rekao je Džihan.

Ističe da je na svadbama uvijek veselo “puno provala i cirkusa” jer kako kaže na fotografisanje uvijek dođe nasmijan da se mladenci opuste i da bude što više lijepih i slučajnih fotki.

– Moram priznati da mi je od svih svadbi najljepše bilo kod mladenaca Nuhanović u Jajcu kada je ciijeli dan kiša padala ali to nas nije spriječilo da odradimo prelijep shooting na mlinčićima  gdje smo pokisli svi kao miševi, ali smo opet bili nasmijani i sretni jer smo napravili odlične fotografije – rekao je Džihan.

mlincici11

Neke od fotografija Adnana Džihana

Džihan izdvaja jednu zanimljivu anegdotu s mladencima koja se desila na putu iz Bosanske Gradiške prema Donjem Vakufu gdje su stali u Jajcu na fotografisanje.

– Mladenci se nisu vidjeli 3  mjeseca i na dan svadbe su tek vidjeli bilo je sve magično. Naš dolazak na vodopad u Jajcu praćen je uz mnoge poglede turista. Počeli smo sa shootingom ja sam sve poze pokazao, kadrirao na aparatu i rekao: ” Nakibe mozes mladu poljubiti ” što je on od srca i uradio jer mladu nije 3 mjeseca nije vidio, a ni poljubio  – rekao je Džihan.

Djevojka velika podrška

Ističe da ima veliku podršku od porodice, a da mu najveći potporu daje djevojka.

– Moja velika podrska u svemu je moja djevojka koja je svakog momenta uz mene razumije me u svemu i jako se dobro slažemo. Jedina njena “mana” je što se ne voli slikati, ali ne smeta to meni, nagovorim je ponekad za fotkicu – kaže kroz smijeh Džihan.

dzihan-photography1

Sve dođe na svoje

– Planove za budućnost nemam, to mi je opterećenje. Uzdam se u svoju vjeru, trud i rad i sve dođe na svoje. Svako treba da zgrabi svoj život i promijeni nešto, a rezultati će doći s vremenom – istakao je Džihan.

Autor: A. VREBAC

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o