Zukan Helez uz protestante: Ne podržavam ovaj zakon!

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Na današnjim protestima koji su održani u našem glavnom gradu zbog nezadovoljstva prijedlogom Zakona o radu, koji je kasnije i usvojen na sjednici Doma naroda Federalnog parlamenta, prisutan je bio veliki broj građana.

Oni su od ranih jutarnjih sati ispred zgrade Parlamenta FBiH negodovali a zatim i blokirali glavnu saobraćajnicu u Sarajevu, ali nešto iza 14:00 sati protestanti su se i razišli. Većih incidenata nije bilo, mada je u nekoliko navrata situacija mogla i eskalirati.

Među protestantima smo zabilježili i dojučerašnjeg ministra za pitanja boraca i invalida odbrambenooslobodilačkog rata, trenutno podpredsjednika Socijaldemokratske partije BiH, te poslanika Predstavničkog doma PSFBiH Zukana Heleza, koji je zatim na svojoj Facebook stranici napisao:

Smatram da je moja obaveza, kao čovjeka i socijaldemokrate, boriti se protiv svakog oblika nepravde i diskriminacije, što svakako podrazumijeva i umanjivanje prava radnika, zbog čega sam se danas i pridružio protestima ispred Parlamenta FBiH. SDP BiH nikada neće podržati zakon koji podrazumijeva lakše otpuštanje radnika, smanjivanje plata i drugih radničkih prava.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/