73 stipendije Fondacije “Hastor“ za učenike u Bugojnu: Priliku za stipendiju imaju i dovoljni i dobri učenici (VIDEO)

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Svečanost potpisivanja ugovora između Fondacije “Hastor” iz Sarajeva i učenika bugojanskih osnovnih i srednjih škola, budućih stipendista ove fondacije, upriličena je danas u Bugojnu.

Stipendije je dobilo 73 učenika s područja Bugojna, od kojih je veliki broj talentirane i djece iz porodica slabijeg imovnog stanja.

Uz učenike i njihove roditelje, potpisivanju ugovora prisustvovali su i direktori škola, te načelnik Bugojna Hasan Ajkunić koji je zahvalio Fondaciji “Hastor“ na podršci koju posljednjih nekoliko godina pruža u školovanju bh. djece.

Predstavnik Fondacije “Hastor“ Ramo Hastor istakao je da se iz godine u godinu broj stipendista ove fondacije povećava, te da se “aktivno radi na jačanju mladih ljudi koji sutra mogu učiniti boljom situaciju u zemlji i okruženje u kojem žive.

Iznos mjesečne stipendije je 100 KM za učenike osnovne škole, plus bonus. Visina stipendije za učenike srednjih škola je 150 KM, plus bonus i studentima 250 KM i plus bonus ako ostvare svoj uspjeh bolji nego u prošloj godini. Fondacija Hastor ove godine ima novi program u kojeme ćemo one slabe učenike stipendirati. Nije bitno da li je dovoljan, dobar, vrlo dobar. Pokušat ćemo novi modul kako ćemo učenike privoliti da bolje uče. U razgovoru pojednično sa svakim djetetom sam obećao da će mu fondacija Hastor dati 100 KM mjesečno i nastaviti i dalje davati ukoliko ove godine položi sa boljim uspjehom nego što je prethodne” – podvukao je Ramo Hastor.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/