2 reprezentativke ŽNK Iskra Bugojno Bašić Emka i Bajrić Samra izborile plasman u reprezantaciji U19

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/kovacusakafa/ https://www.facebook.com/livnobus/

2 reprezentativke ŽNK Iskra Bugojno Bašić Emka i Bajrić Samra izborile plasman u reprezantaciji U19 u elitnu rundu kvalifikacija Evrope. Najveće zasluge za njihov uspjeh pripadaju trenerici Elmi Basari kako u ŽNK ISKRA BUGOJNO tako i u reprezentaciji BiH U19 gdje nastupaju nogometašice ŽNK Iskra Emka Bašić i Samra Bajrić.

Bez mnogo medijske buke. Pritiska. U tišini, mirno i odlučno, obradovale su naciju. Bar one koji ženski sport, a posebno fudbal drže na sportskoj piramidi u Bosni i Hercegovini.

I treba da ih držimo. Plasman juniorske U19 reprezentacije Bosne i Hercegovine u elitnu rundu kvalifikacija, ravan je nokaut fazi velikog takmičenja, posebno kad vidimo stanje u ženskom fudbalu u BiH, a da ne govorimo u sportu generalno.

Remi protiv jedne od svjetskih velesila u ovom sportu, Švedske, pokazao je da naše djevojke vrijede. I nećemo im stavljati pritisak. Pustit ćemo ih da odrade u miru i elitnu rundu, onako kako znaju.

Selektor Dragan Jevtić je glavni dirigent ovog mladog “orkestra”. Pjevali su lagane note na zelenom terenu, a za njihovu budućnost ne treba da brinemo.

Pričat će se o njima sigurno za koju godinu, kada nas budu obradovale na seniorskom nivou, a sada ih pustimo neka rade u tišini, kao što je bio slučaj ranije.

Šta god bude u eliti, one su pokazale ponos i srce, one su pokazale kako se bori u državnom dresu: Indira Faković, Iman Šljivo, Jovana Vasić, Fadila Mujkić, Dušica Lukić, Đula Velagić, Irma Jusanović, Elma Husić, Selma Hasić, Ajla Zukić, Chloi Japić, Sofija Krajsumović, Alma Krajnić, Matea Topalović, Sajra Fejzić, Tamara Malinović, Emka Bašić, Samra Bajrić, Dejana Marković, Alma Šečić.

(Haris Zilić/Sportske.ba)

https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/ https://www.bingotuzla.ba/vikend-akcija-pop-up/