2. DAN! Lutkarske predstave iz Srbije i Hrvatske na lutkarskom bijenalu u Bugojnu

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.livnobus.com/

Drugi dan festivala lutkarstva u Bugojnu odigrane su dvije predstave Pozorište mladih Novi Sad „ZATVORENIK I ŠESTOPRSTI”, reditelj: Dimitrij Vihreckij, te predstava Dječije kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku „NEZABORAVAK”, reditelj: Petar Kus.

Lutkarska predstava za odrasle „Zatvorenik i šestoprsti“ Pozorišta mladih Novi Sad, nastala je po istoimenoj, orvelovskoj priči Viktora Peljevina, peljevin se publici obraća mešavinom postmoderizma, pop kulture, ezoterije i naučne fantastike. Scenografija predstave napravljena je od recikliranog materijala, odnosno materijala koji zagađuje planetu Zemlju.

U predstavi igraju Ivan Đurić, Slobodan Ninković, Aleksa Ilić, Saša Stojković, Neda Danilović.

Na 10. Bugojanskom lutkarskom bijenalu predstavli su se gosti iz Hrvatske, Dječije kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku, sa predstavom „NEZABORAVAK”.

U središtu predstave Nezaboravak je odnos djeda i unučice Lučke. Djed postaje zaboravan, vidi stvari kojih nema, čudno se ponaša i ne zna objasniti zašto je tako. Ako Lučkinu majku djedovo ponašanje sve više i više brine, Lučki se čini promjenjeni djed zanimljiv. Uživi se u njegov svijet neobičnih ideja i munjevitih pomisli. Djed se zbog demencije postepeno vraća u svoje djetinjstvo, a Lučka uz njega sve više odrasta. U jednom se trenutku njihovi se putovi križaju i povezuju u zajedničkom doživljaju igre.

Predstava će pomoću maski, lutaka, kazališta predmeta i sjena, na poetski i vizualno uzbudljiv način, prikazati psihološki svijet starih ljudi s demencijom. Ako se djeca i odrasli užive u njihov drukčiji način shvaćanja svijeta, mogu ga tako bolje razumjeti i prihvatiti promjene u odnosima sa starim osobama koje ova bolest donosi.

U predstavi igraju Ivica Lučić, Kristina Fančović, Aleksandra Colnarić.

Za treći dan festivala publika može pogledati predstavu Mini teatar Ljubljana „KORENČKOV PALČEK“, reditelj: Robert Waltl, od 11,00 časova u Maloj sali KSC-a Bugojno.

Od 16,00 časova Eko Art Bugojno „ŽABAC I STRANAC“, voditeljice procesa: Azra Huskić i Sanja Krnjajić, Mala sala KSC-a Bugojna.

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o
https://www.bingotuzla.ba/odvazneihrabrekatalog/ https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/