OBILJEŽEN 13. OKTOBAR, DAN RTV BUGOJNO

http://preventlabs.ba/

– Radno, kao svih proteklih godina, uposlenici RTV Bugojno obilježili su svoj dan – 13. oktobar.

Na taj dan 1969. prvi put se oglasio signal radiostanice u tom gradu, koja se ubraja u red jedne od nastarijih u BiH, dok je Televizija Bugojno osnovana 1992.

U početku dva zasebna medija danas djeluju kao jedinstveno preduzeće sa 19 uposlenih radnika, koji pripremaju raznovrstan program za slušaoce i gledaoce s prostora cijele gornjovrbaske regije.

– Pored čestitke uposlenicima, želio bih skrenuti pažnju da su to ljudi koji su pravi heroji, jer rade profesionalno i savjesno svoj posao, s opremom koja je veoma stara. Potrudit ćemo se da u budućnosti stvorimo što bolje uvjete za rad – kazao je Feni v.d. direktor RTV Bugojno Muhamed Musić.

On se zahvalio svima koji podržavaju rad bugojanske RTV, prvenstveno načelniku općine Bugojno Hasanu Ajkuniću i kompletnom Općinskom vijeću, koji su prepoznali probleme ovog medija, te potpredsjednici Federacije BiH Meliki Mahmutbegović.

Pozvao je privrednike iz Bugojna i drugih općina SBK-a na nastavak već uspostavljene dobre saradnje, a građane koji nisu iskoristili marketinške usluge ove medijske kuće, da to učine.

Na taj način, stvaraju se, naglasio je, još bolji uvjeti za emitiranje programskih sadržaja, namijenjenih svim populacijma i kategorijama društva.

– Želja nam je da ponudimo još kvalitetnije sadržaje, tako da smo u posljednje vrijeme ostvarili kontakte s nekim medijskim i drugim kućama, s kojima smo dogovorili buduću saradnju – istaknuo je on.

 

FENA

https://www.bingotuzla.ba/2019/03/18/za-pocetak-sedmice-u-bingu-dodatno-snizeno-od-18-3-do-20-3-2019/ https://www.bugojno-danas.info/stiglo-najvece-priznanje-od-facebooka-facebook-stranica-bugojno-danas-dobila-plavu-znacku/