Zvanično saopštenje NK Iskra Bugojno: Plate su uplaćene, neodgovorni kažnjeni

U redakciju portala Bugojno Danas je stiglo zvanično saopštenje uprave NK Iskra o dešavanjima koja su se dešavala proteklih dana oko NK Iskra. Saopštenje prenosimo u nastavu i bez izmjena:

Način na koji današnji mediji (novinari) komuniciraju sa javnošću mijenja se sa potrebama lično novinara, kanala komunikacije te ciljne grupe. Pa tako i “službena stranica” NK Iskra izbaciva tekstove sličnog karaktera kao i sam autor teksta SAMO JE MOJA ISTINA, ISTINITA!

NK Iskra zadnjih desetak godina funkcionira na način “od danas do sutra” ili tačnije na kapaljku, preživljavajući gomilanjem dugova i prljajući ime kluba zbog kojeg i na kojeg je svaki Bugojanac bio ponosan.

Sadašnju upravu sa predsjednikom Davorom Ivošom nije dočekalo ništa drugo do problema sa nepostojanjem nikakve strukture, dugova, blokiranih računa bez kojih klub nema nikakve šanse da “preživi”. Trenutna uprava NK Iskra je sa svojim dolaskom u klub (03.09.2019) unutar jednog mjeseca isplatila svim igračima i uposlenicima po platu i pol u iznosu u 10.150 KM, koje je ostala dužna bivša uprava ili tačnije par ljudi koji su se vrtili oko kluba.

Događaji od 4.10. i 5.10. kad 8 igrača ultimativno zahtjeva od uprave “plata na ruke” iako im se više ne smiju, po zakonu, plate isplaćivati na ruke, te skupljaju na brzinu žiro račune (iako nekolicina igrača znaju da su propustili treninge neopravdano, da su noć uoči utakmice konzumirali alkohol po lokalnim kafićima, to je sve ok ali plaća mora ultimativno biti isplaćena, iako su svjesni bili, šta bi značio ne dolazak Iskre na još jednu utakmicu, automatsko izbacivanje iz lige, uprava kluba je poduzela sve da se ostatak (9 igrača zajedno sa kapitenom ekipe) ekipe otputuje na utakmicu i istu odigra.

U nedjelju je sastanak predsjednika i upravnog odbora te je donijeta odluka o suspenziji pomenutih igrača te oduzimanjem jedne mjesečne naknade zbog odbijanja svojih obaveza i nesportskog ponašanja iako su isti pozvani u poedjeljak da se očituju o događajima i napišu izjave, samo trojica su to učinila i izjavila žaljenje zbog svojih ishitrenih postupaka.

U proteklim godinama je vladala anarhija u klubu i pomenuti igrači su funkcionirali na takav način i teško im je prihvatiti bilo kakav uređen sistem reda, rada i disciplina te kao takvi i sa takvim ponašanjem nisu dostojni dresa NK Iskra.

U utorak su uplaćene sve plaće za tekući mjesec osim igračima koji su u subotu odbili putovati u Bužim. Uplaćene su i igračima i stručnom štabu, trenerima omladinskog pogona i ostatku uposlenih (ekonom, fizioterapeut, sekretar).

Sva plaćanja i troškovi kluba se plaćaju isključivo privatnim sredstvima predsjednika uprave Davora Ivoša.

Uprava NK Iskra Bugojno