ZVANIČNO: Na rukometni turnir u Bugojno učešće potvrdila reprezentacija Njemačke

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Od 29.03. do 01.04.2018. biće održan 6 međunarodni turnir “Rukomet je moja budućnost”.

Kako ekskluzivno saznajemo od bivše igračice RK Iskra i trenutne trenerice Ženske ekipe FSG Bergen Enkheim, Alise Stickl Bušatlić, na turnir 2018. godine učešće je potvrdila reprezentacija Njemačke kojoj je Alisa prva osoba za kontakt sa savezom i trenerima.

Imamo fantastičnu novost što se tiče Rukometnog turnira “Rukomet je moja budućnost”. Uspjeli smo predstavnike Njemačkog Rukometnog saveza oduševiti idejom da učestvuju na Turniru u Bugojnu 2018 godine. To nam potvrđuje da je ovaj turnir idealna proba za mlade talente na internacionalnom nivou da odmjere snage i stiču iskustvo. Osim toga ovaj turnir je idealan da se juniori prezentuju u najboljem svjetlu i otvore sebi vrata u internacionalnim klubovima. Pozdrav svim Bugojancima iz Frankfurta“, izjavila je Alisa za portal Bugojno Danas.

Inače, Alisa je igrala rukomet u Njemačkoj do 2007. godine, bila je rukometašica ŽRK Iskra Bugojno. Trenutno trenira žensku ekipu FSG Bergen Enkheim. Alisa posjeduje EHF trenersku licencu čime je dobila kredibilitet kod čelnih ljudi Njemačkog rukometnog saveza te je lakše uspostavila kontakt sa njima i uvjerila ih da je turnir u Bugojnu dostojan turnir sa jakim reprezentacijama koje dolaze svake godine. Alisa će doputovati na turnir sa njemačkim rukometašima te voditi brigu o njihovim potrebama i eventualnim problemima.

Učešće na turniru potvrdila je i reprezentacija Katara, dok su pozivnice poslane Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Švicarskoj, Poljskoj i BiH.

Bugojno-danas.info

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/