ZVANIČNO: Ivan Vokši novi je igrač MRK Iskre Bugojno

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.facebook.com/kovacusakafa/

Danas je dogovorena saradnja između MRK Iskre Bugojno i Ivana Vokšija, te će navedeni igrač u drugom dijelu sezone nositi dres našeg kluba.

Ivan Vokši rođen je 31.07.1990 godine u Beogradu i igra na poziciji lijevog krila. Visok je 184 cm i težak 85 kg. Svoju karijeru počeo je u Partizanu, gdje je prošao sve omladinske selekcije ovog kluba, dok je seniorsku karijeru započeo u BSK Hebe. Nakon toga nastupao je za Novu Pazovu, BASK Soko, Požarevac, PKB iz Padinske Skele, Alba (Mađarska), Crvenu Zvezdu, Sloga iz Požege, Vranje i Obilić iz Beograda. Svi koji prate rukomet u Srbiji, upoznati su sa Ivanom, koji godinama važi za jednog od najboljih krilnih igrača Super Lige Srbije. Od 2014 godine navedeni igrač konstanto nastupa u najvišem rangu takmičenja u Srbiji. Najveći uspjeh je imao je u ekipi Sloge iz Požege gdje je igrao i 1/4 finala Challenge Cupa, te je igrao finale kupa i završni play off Super Lige. Također, sa uspjehom je nastupao u Crvenoj Zvezdi i Obiliću, te bio redovan učesnik play offa Super Lige Srbije. U naš klub dolazi iz ekipe Obilića iz Beograda.

Našem novom igraču želimo puno sreće u dresu našeg kluba, a sigurni smo da će predstavljati veliko pojačanje za Iskru.

https://www.bugojno-danas.info/mlinpek-pekara-u-centru-bugojna-u-kratkom-periodu-postala-omiljeno-mjesto-bugojanaca/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/