ŽNK Iskra Bugojno kao najbolja ženska seniorska ekipa sa još 3 diplome, osvjetlala obraz Bugojna na Izboru najboljeg sportiste SBK

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike/

Manifestacija „Izbor najboljeg sportiste SBK/KSB za 2016. godinu „ održana je večeras u Kongresnoj sali Franšiznog centra u Vitezu u odličnoj organizaciji Sportskog Saveza SBK/KSB.

ŽNK Iskra Bugojno je osvjetlao obraz Bugojna i sa 4 diplome se vraćaju u Bugojno sa prestižnog izbora najboljeg sportiste SBK/KSB.

Najuspješniji sportista iz ekipnih sportova je nogometaš NK „Vitez“ Toni Livančić, a sportašica Mersima Mešić ŽNK “Iskra” Bugojno. Najuspješniji sportista je Tarik Abdibegović TK ” KWON ” Donji Vakuf,a sportašica Amina Kahrimanović JK „Travnik“.

Najuspješniji treneri su Ivan Stojak i iz ekipnih sportova Nermin Bašić. Nagrada publike otišla je u ruke košarkaša „Iskre“ Aldina Pandže za koga su glasali posjetitelji portala hronika.ba. Najuspješnija seniorska ekipa u muškoj konkurenciji je NK “Metalleghe BSI” a u ženskoj ŽNK „Iskra Bugojno„.

Najuspješnija juniorska ekipa u muškoj konkurenciji je NK „Iskra” Bugojno a u ženskoj konkurenciji- OK ” Vitez ” Vitez. Najuspješniji sportista u kategoriji juniora je Nedim Bektaš KK „Mladost Vitez“ a juniorka Amina Tahirović KK „Travnik“. Najuspješniji sportisti u kategoriji juniora iz ekipnih sportova su Eldar Omerinović NK „Iskra Bugojno“ i Anđela Strukar OK ” Vitez “.

Najuspješniji sportista u kategoriji kadeta je Munib Dedović KK “Mladost” Vitez a kadetkinja Dora Ćosić STK” CM“ Vitez. Najuspješniji sportista u kategoriji kadeta iz ekipnih sportova je Enes Palalić NK „Iskra Bugojno“ a kadetkinja Emka Bašić ŽNK “Iskra Bugojno”. Najuspješnija kadetska ekipa u muškoj konkurenciji je NK ” Iskra Bugojno”.

Za sportskog radnika godine proglašen je Esad Cetin ŽNK „Iskra Bugojno“ a i najbolji sportski novinar Samir Mlaćo dolazi iz Bugojna.

Zahvalnicu Sportskog saveza SBK/KSB dobila je Općina Vitez a povelje i diplome za postignute rezultate u 2016. godini pojedincima i sportskim klubovima dobili su: Alma Ramić – za postignute rezultate u 2016. godini na takmičenjima u okviru Specijalne olimpijade, RTV ” Bugojno ” – emisija POTEZ za 20 godina uspješnog emitovanja, Hamdija Džambo, za doprinos u razvoju sjedeće odbojke, te seniorska ekipa Odbojkaškog kluba ” Vitez ” za postignute sportske uspjehe u 2016. Godini.

Najuspješniji sportista u kategoriji sportista sa tjelesnim oštećenjem je Nihad Ohran a najuspješniji sportista u kategoriji sportista sa tjelesnim oštećenjem iz ekipnih sportova je Abduselam Kico. Najuspješnija sportistkinja u kategoriji sportista sa tjelesnim oštećenjem je Ajša Zečević dok je najuspješnija ekipa u kategoriji sportista s tjelesnim oštećenjem- KSO “ Iskra “ Bugojno

Plakete Sportskog saveza SBK/KSB dobili su: bronzana plaketa Sportskog saveza SBK/KSB – Ivan Frljić, Srebrna plaketa Sportskog saveza SBK/KSB – Josip Stojak, a zlatna plaketa NK ” Vlašić Turbe” i NK ” Iskra ” Bugojno.
Nagradu za životno djelo za organizacijski i sistematski doprinos u oblasti sporta dobio je Fadil Mešan.

ENI news

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o