Znate li koje vrste sapuna i mirisa odbijaju komarce?

https://www.zekataxi.com/ https://https://www.bingotuzla.ba/ljetnihitovi//

S toplijim vremenom dolaze i komarci kojih se može biti prilično teško riješiti.

Ali postoji nekoliko jednostavnih trikova koji tjeraju ove napasti.

U nastavku pročitajte koji to mirisi učinkovito tjeraju komarce.

1. Limunski eukaliptus

Sapuni i eterična ulja koja imaju ekstrakt limunskog eukaliptusa mogu učinkovito tjerati komarce, navodi Bryan Clayton, glavni izvršni direktor (CEO) kompanije GreenPal koja se bavi košnjom.

Prema časopisu Science, ulje limunskog eukaliptusa može smanjiti privlačenje komaraca za 60 posto na udaljenosti od jednog metra.

2. Menta

Clayton navodi da je ulje mente još jedan učinkovit alat u borbi s komarcima i to ponajviše zahvaljujući jakom mirisu koji je ljudima privlačan, ali ovi insekti ga mrze. Ricky Young, vlasnik Young’s Pest Control koja se bavi kontrolom štetočina, savjetuje da ovo ulje može imati i dodatni bonus – kada ga nanesete izravno na kožu, lagano vas hladi tokom vrućih ljetnih mjeseci.

3. Lavanda

Komarci mrze miris lavande. Stoga nije loša ideja investirati u kvalitetan sapun od lavande koji bi uvelike mogao pomoći u tjeranju ovih napasti, piše Best life.

Osim toga, ako imate biljku lavande u svom domu, ona tjera komarce, ali možete sačuvati i njene osušene latice jer uvelike mogu pomoći kod svrbeža.

Nedavna studija je pokazala da nije svejedno koji sapun koristite kada je u pitanju tjeranje, odnosno privlačenje komaraca. Kako je objasnila ko-autorica studije i biologinja Chloé Lahondère, svaka osoba ima drugačiji miris, čak i nakon korištenja sapuna, ali sapuni drastično mijenjaju način na koji mirišemo.

Navedena studija je otkrila da sapun koji je sadržavao hemikaliju s mirisom kokosa (koja je ključna komponenta američkog burbona) učinkovito odbijao komarce.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/