Znate li čemu služi čep na vratima automobila? Vrlo je važan

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Automobili posjeduju niz dodataka za koje mnogi vozači ni ne znaju.

Konstrukcije automobila se od svojih početaka optimiziraju kako bi se što bolje nosili s uvjetima u kojima će se događati eksploatacija, ali i sa standardima koje su propisala državna tijela. Automobil mora biti pouzdan i siguran, a mora i potrajati.

Kad je potonje u pitanju, od najveće pomoći su brojna konstrukcijska rješenja koja će omogućiti automobilu da potraje. Kad je u pitanju limarija, najvažnija je borba protiv korozije.

Otvori za ispuštanje nakupljene tekućine

Kako ona podrazumijeva i stvaranje suhe okoline koja je manje agresivna, karoserija ima niz odvodnih kanala. Nalaze se i u vratima, a to znači kako će u donjem dijelu biti otvori za ispuštanje nakupljene tekućine.

Nakon jake kiše ili nakon posjeta autopraoni u vratima će se nakupiti vode. Jednostavnim potezom nju ćete izbaciti van. Na autima koji nemaju stalno dostupne otvore potrebno je ukloniti čep i pustiti da izađe voda koja se nakupila u odvodnom kanalu.

Isti takvi kanalići se nalaze ispod vjetrobrana i prtljažnika, a nerijetko se začepe što može prouzročiti brojne probleme.

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/