Zlatna medalja za košarkaški tim udruženja „Leptir“ na sportskim igrama Oaze i Specijalne olimpijade – Sarajevo 2016

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/bingoosmica/

Košarkaški tim „Leptir“ osvojio je zlatnu medalju na sportskim igrama Oaze i Specijalne olimpijade Sarajevo 2016, održanim u periodu od 06. do 09. oktobra.

Ove igre su međunarodnog karaktera. U jakoj konkurenciji ovo je veliki uspjeh za naše košarkaše, posebno kada se uzme u obzir da većina igrača trenira nepunu godinu dana.

Zlatna ekipa „Leptir“ igrala je u sastavu: Dino Purišević, Sefer Halilović, Matej Antunović, Safet Karaosmanović, Alen Islamović i Dario Nenadić.

Osim naših zlatnih košarkaša koji su se borili kao lavovi, za ovaj uspjeh su zaslužne i predsjednica Udruženja roditelja, građana i prijatelja za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama Leptir Bugojno Biserka Božić koja je cijelo vrijeme bila sa ekipom, bodrila ih i vjerovala u njih i trenerica tima Leptir Jasna Behara iz KK Basket time koja je strpljivo i kvalitetno radila sa ovom ekipom i postigla gotovo nemoguće.

Sredstva za sportsku opremu, troškove putovanja i smještaja u Sarajevu osigurana su kroz projekt odobren od Kantonalnog ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta.

Na ovim sportskim igrama je učestvovalo preko 500 takmičara koji su imali priliku da se bore za medalje u osam sportova: plivanje, atletika, kuglanje, košarka, stolni tenis, nogomet, boćanje i MATP program.

Cilj ovog takmičenja je promocija sposobnosti i mogućnosti osoba sa invaliditetom, integracija osoba sa intelektualnim poteškoćama u sportske klubove i njihovo ravnopravno uključivanje u lokalnu zajednicu u skladu sa članom 30. UN-ove Konvencije o pravima osoba sa invaliditetom.

Još jednom iskrene čestitke košarkaškom timu Leptir Bugojno!

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/