Živinice: Načelnik zaključao Općinu, kazna svima koji su kasnili na posao!

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Nesvakidašnji slučaj dogodio se u utorak u zgradi Općine Živinice. Općinski načelnik Asim Aljić (SDA) zbog nepoštivanja i povrede radne discipline zaposlenika riješio je poduzeti konkretne mjere.

Tačno u 7.30 sati načelnik je zaključao ulazna vrata obje zgrade Općine, a svi službenici i drugi zaposlenici koji su taj dan zakasnili na posao, evidentirani su i bit će, kako je kazao, sankcionirani u skladu sa zakonom.

Aljić ističe da se u ovom slučaju ne radi o mobingu, niti o bilo kakvoj torturi, već o preispitivanju rada službenika i poticanju da se savjesno odnose prema poslu i građanima Živinica.

– Na jednom od ranijih sastanaka upozorio sam šefove općinskih službi da na vrijeme dolaze na posao, dakle do 7.30 sati. Radna disciplina, kada su dolasci i odlasci s posla u pitanju, na niskom je nivou. Odlučio sam se na ovaj korak kako bih imao uvid tko ne poštuje radno vrijeme. Zaključao sam vrata obje zgrade i zabilježio sve koji nisu došli na vrijeme. Kao poslodavac, ispunjavam svoje obaveze, želim da zaposlenici Općine budu u službi građana i da savjesno rade svoj posao – naveo je živinički načelnik, piše Avaz.

Usprkos brojnim upozorenjima o poštivanju radnog vremena, tog jutra nijedan od sedam šefova općinskih službi i više od polovice zaposlenika, od oko 140, koliko ih radi u Općini, nisu na vrijeme došli na radno mjesto.

Živiničani su se do sada mnogo puta žalili na nerad zaposlenika u Općini. Tako su u februaru prošle godine građani fotografisali općinare kako tokom radnog vremena na računalu igraju pasijans. Tada se nije saznalo koji je službenik bio u pitanju pa nije bilo nikakvih sankcija.

tuzlanski.ba

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o