Željko Komšić posjetio Bugojno i imanje Huseina Smajića

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Željko Komšić, predsjednik Demokratske fronte BiH danas u društvu proslavljenog Bugojanca Vlatka Glavaša, trenutno savjetnika u državnom ministarstvu, posjetio imanje Bugojanca Huseina Smajića. Na ovome imanju trenutno traje otkopovanje ostataka nekadašnjeg sakralnog objekta srednjovjekovne crkve, a Komšić je tokom posjetio razgovarao i sa radnicima zadužen za istraživanje.

Biću iskren i priznati da sam ovdje došao na poziv vašeg sugrađanina Vlatka Glavaša i očigledno je da se ovdje radi o vrijednom arheološkom nalazištu i to potvrđuje da historija Bosne i Hercegovine ne počinje od jučer, prekučer ili zadnjih 50-100 godina. Bosna i Hercegovina potvrđuje svoju tradiciju i kulturu te svoju državotvornost. Sve ono što je suština BiH pokazuje se i u ovakvim stvarima i gospodinu Smajiću je za ovo potrebna podrška, jer se ne može raditi volonterski. Ovo je vrijedno nalazište i sve ono što je ovdje nađeno predstaviti narodu Bosne i Hercegovine, kazao je Komšić za Bugojno-danas.info prilikom posjete.

Vlatko Glavaš se zahvalio Komšiću na dolasku u Bugojno i izdvojenom vremenu za posjetu ovoj veoma zanimljivoj lokaciji u bugojanskoj Pršljenici.

Željko Komšić posjetio imanje Bugojanca Huseina Smajića na kojem su pronađeni ostaci crkve

Posted by Bugojno Danas on 21. rujan 2015

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/