Zdravstveno stanje Pere Gudelja i dalje teško

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Bosanskohercegovački privrednik i vlasnik poslovno-trgovačkog centra FIS Pero Gudelj i dalje se nalazi u Univerzitetsko kliničkom centru Sarajevo, a kako je za “Avazov” portal kazala glasnogovornica bolnice Muamera Šehić, zdravstveno stanje mu je i dalje nepromijenjeno i veoma teško, i pod nadzorom je ljekara.

Gudelj je, podsjećamo, pronađen jučer oko 13.30 sati povredama glave nanesenim vatrenim oružjem na lokalnom putu u naselju Krčevine, koji vodi prema farmi u njegovom vlasništvu.

Na mjestu gdje je pronađen Gudelj zatečeno je navodno i pismo, te istražitelji sumnjaju da se radi o pokušaju samoubistva. Također se spominje i razvod bračnog para Gudelj i nagađa se da je to bio jedan od razloga.

Na Kliniku urgentne medicine u Sarajevu, Gudelj je dovezen iz bolnice Dr. Fra Mato Nikolić u Novoj Bili i odmah je operiran.

Nakon sedam sati sarajevski ljekari završili su komplikovani operativni zahvat na glavi Gudelja, a uviđaj na mjestu gdje je pronađen obavili su policijski službenici Ministarstva za unutrašnje poslove Srednjebosanskog kantona i Federalne uprave policije.

avaz.ba

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/