Zbog problema u vodosnabdijevanju općine Klub SDP-a traži vanrednu sjednicu OV

https://www.zekataxi.com/ https://www.bingotuzla.ba/ususretljetu

U posljednje vrijeme naša Općina je medijski prepoznata uglavnom po gorućim komunalnim problemima. Zimi smo već navikli na problem sa grijanjem, a sada imamo i višednevni nestanak vode bez koje je najveći dio općinskog područja. Iako je bilo najavljeno da će kvar biti otklonjen za osam sati, ušli smo u četvrti dan bez vodosnabdijevanja. Prema informaciji kojom raspolažemo, već u petak je bio manji kvar, pa se pitamo zbog čega javno preduzeće odmah nije radilo na otklanjanju kvara dok je isto bilo manjeg kapaciteta, kako se ne bismo doveli do ovakve vrlo ozbiljne situacije.

Smatramo da situacija u kojoj smo se našli, zahtijeva vanrednu sjednicu Općinskog vijeća na kojoj ćemo dobiti pravu informaciju od odgovornih ljudi iz Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija šta se konkretno poduzima na terenu na otklanjanju kvara, kako bi ponovo bilo uspostavljeno nesmetano snabdijevanje vodom. Shodno navedenom, Klub vijećnika SDP-a je podnio predsjedavajućem OV zahtjev za što hitnije održavanje vanredne sjednice OV, što je propisano i Poslovnikom o radu OV.

Očito je da problem sa vodovodom nije od jučer, imali smo nedavno sličnih situacija, te smatramo da je potrebno uključiti u punom kapacitetu nadležne općinske službe i stručna lica kako bi dali trenutnu ocjenu stanja vodovoda Kruščica i predložili što hitnije mjere da se ovakve situacije prevaziđu.

Problem je mnogo ozbiljniji nego što nadležni misle, a o tome dovoljno govori činjenica da smo danima bez vode.

Smatramo da bi hitna sjednica Općinskog vijeća rezultirala određenim zaključcima za poduzimanje adekvatnih mjera koje bi išla u korist građanima, te kako bi se ublažila trenutna nezavidna situacija u kojoj se nalazimo.

S pravom se pitamo zašto se općinski načelnik i direktor javnog preduzeća nisu javno oglasili kako bismo imali pravu informaciju jer slušamo različite priče, a ne znamo koja je tačna i nemamo odgovor na pitanje kada će naša domaćinstva opet dobiti vodu.

                                                                                                   OO SDP BiH BUGOJNO

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/