Završen veliki infrastrukturni projekt regulacije saobraćaja u centru grada

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

U Bugojnu su ovih dana završene aktivnosti na regulaciji saobraćaja u samom centru grada. Svi poslovi koji se provode u posljednje vrijeme, pa i izmještanje semafora u blizinu školskih objekata, u interesu je djece i svih građana općine Bugojno, kaže načelnik Hasan Ajkunić. On se zahvalio svim stanovnicima bugojanske općine za razumijevanje u danima kada je centar grada bio pravo gradilište, te općinskim vijećnicima, firmi koja je u većini poslova bila angažovana na terenu, te Javnom preduzeću za stambeno-komunalne djelatnosti i lokalne puteve i ostalim ustanovama i institucijama, koje su doprinijele slici grada koja je danas uzor mnogim bh sredinama.

–Mislim da smo u 2015. godini dobili sasvim drugačiji režim za saobraćaj u centru grada. Težili smo ka tome da pješačka zona bude zaštićena i adekvatno uređena, da na putevima ne budu udesa kao ranije, i da zaštitimo sve učesnike u saobraćaju. Nakon regulacije saobraćaja u četiri glavne ulice i izgradnje kružnih tokova, koji su se pokazali odličnim potezom, idemo dalje. Regulisat ćemo saobraćajnice u blizini škola. Evo, ovdje kod Treće osnovne škole i Prve osnovne škole Jaklić danas postavljamo semafor koji će, osim učenicima i ostalim građanima, poslužiti i kandidatima koji ubuduće budu polagali vozačke ispite, rekao je načelnik Ajkunić.

Po njegovim riječima, na sličan način saobraćaj će uskoro biti regulisan kod Prve i Druge osnovne škole, te Osnovne škole Bristovi. U prioritetu su još neki projekti, među kojima je regulacija saobraćaja u Ulici slobode, od kružnog toka kod zgrade bivšeg hotela „Kalin“ do izlaza iz Bugojna, prema Donjem Vakufu gdje će, vjerovatno, biti postavljena i određena ograničenja.

Zaslužni za sadašnji izgled centra grada svakako su i uposleni firme „Eurogradnja“ Bugojno, vlasnika Emira Avdića, koji su cijeli posao obavili na kvalitetan način.

Inače, jedan od budućih dekora u gradu bit će i table s ispisanim riječima dobrodošlice u Bugojno, koje će predstavljati svojevrsnu granicu našeg i susjednih gradova. Osim toga, uređenjem saobraćajnica bit će, na neki način, riješen odnos lokalnih puteva u općini sa regionalnim putem. Započeti projekti su, smatra načelnik Ajkunić, uslov da Bugojno infrastrukturno postane veliki grad.

Mevlida Ridžal/rtv.bugojno.org

grad 1 grad 2 grad 3 grad 4 grad 5 grad 6 grad 7 grad 8 grad

http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o