Završen 6. Bugojanski Božićni sajam

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

Petak, 21. prosinca 2018. godine

Na križanju Wagnerove i Ulice zlatnih ljiljana otvoren je  6. bugojanski božićni sajam. Pod ukrašenim drvenim kućicama svoje mjesto je pronašlo desetizlagača, kako iz Bugojna, tako i iz Kupresa, Gornjeg Vakufa – Uskoplja, Zenice i Bosanskog Šamca, a na stolovima su se mogle pronaći knjige, drvene igračke, pletiva, nakit, rukotvorine od različitih materijala, kolači, različite slane i slatke delicije, kuhano vino, kao i prirodni sokovi.  Među izlagačima, svoje proizvode su ponudili:  ,,Dvije pčelice” iz Kupresa, ,,Zlatne kapi” iz Zenice, ,,Zorg-in” Kornica iz Bosanskog Šamca, radionice ,,Eko Art” Bugojno, proizvodi Davorke Dilber iz Bugojna, Ivice Ikića iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja, restorana ,,Babilon” i cafe-bara ,,Feena Raya” iz Bugojna, Udruge dragovoljaca iz Bugojna, te dvojca ,,Gost&Ona” iz Bugojna. Posjetitelji su imali priliku zaviriti i u kućicu  Matice hrvatske ogranak Bugojno gdje su mogli  kupiti razne naslove izdavača Matica hrvatska po povoljnim cijenama, te dobiti informacije o članstvu.

Subota, 22. prosinca, 2018. godine

Izostankom financijskih sredstava koji bi omogućili održavanje trodnevnog programa u obimu ranijih pet godina, ove godine je sajam, nešto skromniji ali s ništa manje entuzijazma i truda, ponovno došao na prostor križanja bugojanske Wagnerove i Ulice zlatnih ljiljana, tako da je drugi dan Božićnog sajma svoj program upriličilo Hrvatsko kulturno društvo ,,Napredak” podružnica Bugojno s kulturno-glazbenim programom ,,Božić s Napretkom”.

Nedjelja, 23. prosinca, 2018. godine 

Treći, a ujedno i završni dan Božićnog sajma protekao je u znaku dječjeg smijeha i veselja. Na Božićni sajam je stigao Djed Božićnjak, a mališani su imali priliku ovjekovječiti taj trenutak kroz fotografiranje s veselim djedicom. Nakon fotografiranja uslijedio je dječji program HKD „Napredak“ podružnica Bugojno. U večernjim satima uslijedio je nastavak glazbenog programa „Božić s Napretkom“. 

Realizaciju 6. bugojanskog božićnog sajma omogućili su:

Općina Bugojno, Agroproteinka d.d. Zagreb i gospodin Ante Grlić Radman, Federalno ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice i gospodin Zdravko Beljo, Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta SBK/KSB i gospodin Igor Vrljić, Grad Široki Brijeg i gospodin Miro Kraljević.

Posebne zahvale organizator upućuje informativnim portalima Bug.ba i Bugojno-danas.info koji su fotografijom ovjekovječili sva tri dana sajma.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o