Zahvalnica Islamskoj zajednici na organizaciji dana sjećanja na zločine u Vrbanji

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Zahvaljujem Islamskoj zajednici, na organizaciji obilježavanja dana sjećanja na zločine u Vrbanji !

Ovim putem javno zahvaljujem Medžlisu Islamske zajednice Bugojno što su svojom organizacijom na dostojanstven način omogućili svima nama, bez obzira ko je koja stranka, da zajedno budemo na ovaj značajan datum, na istoj strani. Svima je jasno da kultura sjećanja ne može biti vlasništvo ni jedne stranke. Takođe je jasno, da ni naša država, koja je stalno na udaru od devedeset druge pa do danas, nije niti može biti stranačko vlasništvo. Ono što povezuje sve Bošnjake muslimane, ste upravo vi, naša Islamska zajednica.

Iskreno se nadamo da se više nikada neće desiti, da neka politička stranka uzme sebi za pravo, da potiskuje vas, i da se bavi stvarima koje pripadaju vama, kao najvažnijoj instituciji nas Bošnjaka muslimana.

Nemojte zamjeriti, ali nešto na kraju moram da istaknem. Zašto niko od onih koji su bili za govornicom, na žalost nije spomenuo izvršioce zločina, mada je to i te kako dobro poznato. Nije tajna čije su to bile postrojbe i u čije ime, i u ime koje politike se izvršio zločin u Vrbanji. To je ostalo nekako u pozadini i nedorečeno. Mislim kao i većina Bugojanaca, da treba reći ko su izvršioci, i to treba stalno isticati, da se zna i da se ne zaboravi.

BOŠNJAK MUSLIMAN
Đemal Bilanović

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o