Zahvala organizacionog odbora utakmice BiH-Estonija koja se igrala u KSC-u Bugojno

U redakciju portala Bugojno Danas stigao je dopis organizacionog odbora rukometne utakmice koja se igrala u Bugojnu između Bosne i Hercegovine i Estonije. Dopis pročitajte u nastavku:

Općina Bugojno i MRK Iskra se zahvaljuju RSBIH na ukazanom povjerenju organizacije utakmice BiH-Estonija. Zahvaljujemo se svima koji su doprinijeli da grad i klub prvi put organizuju neku utakmicu zvaničnih kvalifikacija za EP.

Zahvaljujemo se u našem golmanu Benjaminu Buriću koji je svojim intrevjuom u medijima demantirao pojedine istupe o negostoljubivosti Estonaca prilikom boravka u Estoniji. Srećom, nismo upali u zamku i bili negostoljubivi na što je pozivao dio javnosti. Moramo istaći da su gosti iz Estonije bili jako zahtjevni ali da su domaćini i hotel Villa Grande ispunjavali sve njihove prohtjeve te da nisu imali nikakve primjedbe. Žao nam je što reprezentacija nije ostvarila bolji rezultat ali se iskreno nadamo da će već u sljedećoj utakmici biti odobreno prisustvo gledalaca a domaćin će nastojati napraviti spektakl. Ski Rostovo, iako u punoj sezoni, nastojao je biti dobar domaćin našoj reprezentaciji a u isto vrijeme i članovima UO koji su taj dan imali sjednicu. Veliko hvala i Kulturno sportskom centru Bugojno na čelu sa direktorom Mirzom Idrizovićem koji su organizacionom odboru bili na raspolaganju cijelo vrijeme. Utakmicu je podržalo i Ministarstvo obrazovanja, sporta i kulture SBK. U narednim danima očekujemo potvrdu da li će se utakmica protiv Austrije igrati u Bugojnu.”

Organizacioni odbor utakmice Bosna i Hercegovina – Estonija