ZADNJI PODACI: Ovo su imena svih zastupnika u Skupštini Srednjobosanskog kantona

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/katalozi-u-bingu/

U nastavku pogledajte 30 imena koji će se naći u Skupštini Srednjobosanskog kantona prema sadašnjim rezultatima i možemo slobodno reći da su male šanse da dođe do nekih promjena u imenima budućih zastupnika s obzirom da je ostalo još 77 neobrađenih biračkih mjesta da se unese u bazu podataka na nivou Srednjobosanskog kantona.

U slučaju da ispred neke stranke zastupnik postane ministar, sljedeći iza posljednjeg zastupnika koji je ušao u Skupštinu SBK će se naći u pomenutoj skupštini.

Apsurd ovih izbora je zakon koji kaže npr. kandidat Elvedin Mušanović koji trenutno ima 4.062 glasa ulazi kao posljednji, deseti, u Skupštinu SBK ispred SDA a osvojio je treći po redu najviše glasova u svojoj stranci dok neko ko ima duplo manje glasova u Skupštinu ulazi na treći po redu. Ili npr. Amir Šečibović ima 3.777 glasova, treći po redu sa najviše osvojenih ali je pozicioniran na broj 4 jer je Melisa Šijak Musa broj 2 na listi za glasanje i ima prednost iako ima 1800 glasova manje od Amira, Amir bi bio prije Melise da je osvojio najmanje 20% glasova od ukupnog broja glasova stranke SDA u Srednjobosanskom kantonu.

Nisu krivi kandidati, kriv je zakon koji to određuje.

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o