Za vikend skijanje na Kupresu i Vlašiću

https://www.facebook.com/Gradski-TAXI-Bugojno-536291753372444/ https://aspremium.olx.ba/ https://www.bingotuzla.ba/kataloskaponudatehnike/

Skijaška sezona u Bosni i Hercegovini počinje već predstojećeg vikenda, a staze će biti otvorene na Vlašiću i Kupresu, saopšteno je iz ova dva ski centra.

Na Vlašiću u subotu (28. novembra) u funkciji će biti ski liftovi Babanovac i Markovac, te će na taj način biti ozvaničen početak ovogodišnje skijaške sezone. Trenutna visina snijega je 35 centimetara, a u naredna tri dana na ovoj planini očekuju nove padavine, odnosno još veći snježni prekrivač.

Prema saopštenju Ski centra Kupres, sezona u ovom skijalištu će biti otvorena u nedjelju, 29. novembra. Na stazama trenutno je 45 centimetara snijega.

„Prva četiri skijaša na četverosjedu i prva dva na dvosjedu dobit će cjelodnevni ski pass prvog dana skijanja, u nedjelju“, istakli su iz Ski centra Kupres.

I na Jahorini se nadaju da bi uskoro mogli otvoriti neke od staza, jer je od danas u funkciji sistem za vještačko osnježivanje. Visina prirodnog snijega za sada je 15 do 20 centimetara.

„Ukoliko temperature budu odgovarajuće i narednih dana Olimpijski centar Jahorina će učiniti maksimalne napore da proizvede vještački snijeg i stvori dobru podlogu za prirodni snijeg koji se očekuje narednih dana“, saopćeno je iz OC Jahorina.

Na Olimpijskoj planini Bjelašnica nadaju se da bi sezona i na ovoj planini mogla početi prije predviđenog otvaranja, odnosno „ukoliko bude dovoljno snijega u prvim danima decembra“.

(AA/MOJportal)

https://telemach.ba/
http://www.kasmir.ba/wp-content/uploads/2020/12/KASMIR-KATALOG-2020.pdf?fbclid=IwAR3AjuoeklOLyn_mB3ovYv7c92-EaCLISkHx2lRIfX5P3kNtt0PCqa8mw_o