Za počasnog građanina i plaketu Bugojna predloženi Mirsad Bušatlija i Šida Kalbić – Narod i Pravda Bugojno

https://www.zekataxi.com/ http://www.bingotuzla.ba/katalogtehnike

Politički subjekt Narod i Pravda Bugojno danas je na protokol Općine Bugojno predao biografije naših sugrađana prof. Mirsada Bušatlije i humanistice decenije Šide Kalbić a povod je prestižna dodjela plaketa za počasnog građanina Bugoja te plakete Općine Bugojno. Na potezu je Komisija za izbor i imenovanje Općine Bugojno kojom predsjedava Salih Gurbeta.

Saopštenje Narod i Pravda Bugojno pročitajte u nastavku:

Poštovani građani Bugojna,

🇧🇦Politički subjekt Narod i Pravda povodom 20. maja – Dana općine Bugojno, u okviru priznanja Plaketa Općine Bugojno predložila je predsjednicu Udruženja Đerđef, našu Šidu Kalbić! Šida Kalbić dugi niz godina neumorno svojim inicijativama pomaže svim građanima kako Bugojna tako i BiH kojima je potrebna pomoć, naročito osobama koje su teško oboljele, gdje je za liječenje potreban ogroman iznos novca. Zahvaljujući tome, mnogi su uspjeli se operisati van Bosne i Hercegovine, i na taj način adekvatno zaštititi svoje zdravlje!

🇧🇦 U okviru priznanja Počasni građanin Općine Bugojno, predložili smo gosp. Mirsada Bušatliju, profesora Historije u Općoj Gimnaziji Bugojno.
Mirsad Bušatlija spada u red eminentnih intelektualaca sa prostora naše općine koji je u okviru svog naučnog opusa napisao niz radova na temu historije našeg grada, posebno kapitalno djelo ” Povijest Bugojna”, gdje je sakupio sve činjenice u pogledu historije našeg grada! Također, prof. Bušatlija je jedan od najboljih profesora u školi prema ocjeni učenika!

http://www.kasmir.ba/index.php/katalog/